“Elron” cer uzsākt līnijas Tartu-Rīga darbību 2025.gada pavasarī

Ja valdība piešķirs finansējumu, plānots, ka līdz 2025.gada pavasarim Igaunijas pasažieru vilcienu operators, kas strādā ar zīmolu “Elron” uzsāks vilcienu satiksmi starp Tartu un Rīgu, pēc tam, kad sākotnēji plānotais maršruta darbības sākums 2024.gada oktobrī tika atcelts sarežģījumu dēļ, kas saistīti ar Igaunijas vilcienu sertificēšanu uz Latvijas dzelzceļa līnijām, otrdien, 17.septembrī, ziņo Igaunijas medijs ERR.

Pēdējo reizi maršruts darbojās pirms 11 gadiem.

“Sākotnēji mēs domājām, ka varēsim tikt galā ar tā saukto papildu sertifikācijas procedūru, taču pa šo laiku ir kļuvis skaidrs, ka mums ir jāveic pilnīgi jauna sertifikācija, lai vilcieni varētu kursēt Latvijā,” pirmdien raidījumam “Aktuaalne kaamera” sacīja “Elron” valdes priekšsēdētājs Lauri Betlems (Lauri Betlem).

Pašlaik pasažieriem, kas ceļo starp Igauniju un Latviju, Valgā ir jāpārkāpj no viena vilciena otrā, taču amatpersonas, tostarp Tartu mērs Urmas Klāss (Urmas Klaas), iestājas par to, lai saskaņotu vilcienu kustības grafikus un piedāvātu vienotu biļeti, tādējādi vienkāršojot šo procesu.

Tikmēr centieni pagarināt vilcienu maršrutu Tallina-Tartu-Valga līdz Rīgai turpinās, plānojot, ka vilciens uz Rīgu kursēs katru dienu vakarā un atpakaļ no rīta.

Lai to īstenotu, būtu nepieciešams aptuveni viens miljons eiro valsts subsīdiju gadā.

“Elron” un Tartu pilsēta cer, ka valdība finansēs vilcienu līniju Rīga-Tartu-Tallina, Tartu mēram sakot, ka līnijas Varšava-Viļņa un Viļņa-Rīga veicinājušas tūrismu starp valstīm un paredzot, ka šim maršrutam būs līdzīga pozitīva ietekme.

“Mēs gaidām valdības lēmumu par finansējuma piešķiršanu, un no savas puses darīsim visu iespējamo, lai vilcieni sāktu kursēt pēc iespējas ātrāk. Šodienas mērķis ir, ka tas varētu notikt nākamā gada pavasarī,” sacīja Betlems.

Lasiet arī: Augustā paredzēts pirmais maršruta Tartu-Rīga vilcienu tests

Lasiet arī: “Lux Express” apšauba vilcienu savienojuma Tartu-Rīga jēgu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas