ES gatavojas atjaunot muitas tarifus Krievijas un Baltkrievijas labībai

Eiropas Komisija piektdien, 22.martā, gatavojas atkārtoti noteikt muitas tarifus atsevišķiem lauksaimniecības produktiem, ko importē no Krievijas un Baltkrievijas, lai ierobežotu pieaugošo pieprasījumu pēc tiem dažās Eiropas Savienības (ES) valstīs, ziņo Politico.

Komisijas priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena (Ursula von der Leyen) ceturtdien Eiropadomes samitā saņēma ES līderu atbalstu šiem pasākumiem

Preses konferencē viņa sacīja, ka šie pasākumi “neļaus Krievijas graudiem destabilizēt šo produktu tirgu ES […] neļaus Krievijai izmantot ieņēmumus no šo preču eksporta uz ES un […] nodrošinās, ka ES tirgū nenonāk nelegāls Krievijas zagto Ukrainas graudu eksports”.

Pateicoties ārkārtīgi labvēlīgiem laika apstākļiem, Krievija pēdējos divos gados ir izaudzējusi rekordlielus labības apjomus un pārdod tos par zemām cenām pasaules tirgū. Tas ir mainījis graudu cenu kāpumu, kas sekoja Krievijas iebrukumam Ukrainā, samazinot tās līdz pirmskara līmenim.

Lai gan ES importē daudz mazāk Krievijas graudu nekā Ukrainas graudus, vairākas ES valstis ir iepirkušas lēto Krievijas produkciju,

to vidū Spānija, Itālija un Francija ieņem pirmo vietu.

Tirgus analītiķi gan apgalvo, ka nav pierādījumu tam, ka Krievijas produkcija būtu destabilizējusi ES tirgus.

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | Deputāti pieprasa ES aizliegumu Krievijas, Baltkrievijas labības importam

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas