Horvātijā aizdomas par vismaz četru cilvēku saindēšanos ar uzņēmuma Coca-Cola limonādēm

Kā ziņots, sestdien viens cilvēks tika hospitalizēts pēc tam, kad kafejnīcā Rijekā dzēris aromatizētu minerālūdeni Römerquelle. Vēl trīs cilvēki otrdien tika hospitalizēti galvaspilsētā Zagrebā, vietējiem plašsaziņas līdzekļiem otrdien, 7.novembrī, pastāstīja Zagrebas KBC slimnīcas gastroenteroloģijas nodaļas vadītājs Dr. Rajko Ostojičs (Rajko Ostojić), ziņo Politico.

Ostojičs, kurš ir arī bijušais veselības ministrs, sacīja: “Izvairieties no visiem gāzētajiem dzērieniem. Dzeriet parastu krāna ūdeni. […]

Ja Horvātijā kaut kas ir, tad tas ir lielisks ūdens.”

Kā ziņots, viena no cietušajām personām saslima pēc tam, kad bija lietojusi no tirdzniecības automāta iegādātu Coca-Cola. Horvātijas Sabiedrības veselības institūts pašlaik analizē dzērienu paraugus, lai noteiktu simptomu cēloni, saskaņā ar Politico ziņoto.

Horvātijas veselības ministrs Vili Berošs (Vili Beroš) ir apstiprinājis divus gadījumus, kuros ir aizdomas par saindēšanos, norādot, ka abos gadījumos ir barības vada bojājumi. Vili Berošs ieteica ievērot vispārēju piesardzību attiecībā uz gāzētiem dzērieniem.

“Mums ir divi dzērieni divās pilsētās, kas pildīti divās valstīs,” viņš sacīja,

“Labāk dzert ūdeni.”

Politico ziņo, ka Coca-Cola piederošais zīmols Römerquelle tiek pildīts Austrijā, bet pati Coca-Cola tiek pildīta Horvātijā. Otrdienas paziņojumos, Coca-Cola HBC Croatia atzina, ka Rijekā noticis “atsevišķs incidents”, un tā sadarbojoties ar iestādēm. Coca-Cola HBC Austria paziņoja, ka tā “cieši uzrauga” situāciju.

Lasiet vairāk: Eiropa izstrādās komerciālu kosmosa kapsulu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas