Igaunijas Tieslietu ministrija saņēmusi sūdzību par juridisko firmu Kalashnikov

Juriste Karina Madisone (Karin Madison) iesniegusi petīciju Igaunijas Tieslietu ministrijai par firmas nosaukumu, kas, viņasprāt, ir nepiemērots un maldinošs, raksta Igaunijas medijs ERR News.

Zvērinātā Sorenainen advokāte savā vēstulē ministrijai norāda, ka konkrētā Tallinas juridiskā firma dēvē sevi par Kalashnikov, un uz ēkas, kurā atrodas uzņēmuma birojs, izvietojusi uzkrītošu izkārtni ar šo nosaukumu. Nosaukums Kalashnikov arī pārkāpj vārdu atveides noteikumus igauņu valodā – saskaņā ar tiem, nosaukums būtu jāatveido kā Kalašnikov.

Mihails Kalašņikovs bija krievu armijas virsnieks, kura vārds plašāk zināms viņa izstrādātā automātiskā ieroča AK-47 dēļ.

Madisone norāda, ka uz ēkas izvietotā izkārtne arī neatbilst uzņēmuma oficiālajam nosaukumam:

“Uzņēmuma mājaslapā tas norādīts kā firmas nosaukums, bet komercreģistrā tā reģistrēta kā Ühininud Õigusbürood OÜ.” Viņa piebilda, ka tas var maldināt sabiedrību.

Lai gan uzvārds Kalašņikovs pats par sevi ir salīdzinoši bieži sastopams, sabiedrības uztverē tas ir cieši saistīts arī ar ieroci. Turklāt nevienam no firmas īpašniekiem nav šāds uzvārds, un nav redzama, pamatota iemesla firmu šādi nosaukt.

Madisone rakstīja: “Iespējams, es pārāk jūtīgi uztveru šo jautājumu, bet, tā kā Tieslietu ministrija atbild par uzņēmumiem, kas rīkojas pretrunā ar labo praksi attiecībā gan uz reģistriem, gan atbilstošu uzvedību, es uzskatu, ka ir vērts informēt ministriju.”

Šobrīd spēkā esošā Igaunijas likumdošana aizliedz publisku atbalstu Krievijas iebrukumam Ukrainā un attiecīgu simbolu izmantošanu.

Lasiet arī: Igaunijā šogad piespriesti 12 sodi par prokrieviskiem sociālo tīklu ierakstiem

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas