Izraēla apgalvo, ka karš Gazā turpināsies mēnešiem ilgi

Izraēlas spēki trešdien, 27.decembrī, no sauszemes, jūras un gaisa bombardēja Gazas centrālo daļu, Izraēlas ģenerālštāba priekšniekam otrdien televīzijas pārraidē paziņojot, ka karš pret Hamās turpināsies vēl “daudzus mēnešus,” uzsverot, ka nepieciešami neatlaidīgi centieni iznīcināt teroristisko organizāciju, neatkarīgi no tā, cik laika tas prasīs, ziņo Reuters.

Izraēlas ģenerālštāba priekšnieks Halevi sacīja, ka situācijai neesot nekādu “burvju risinājumu” vai “īsceļu,” piebilstot, ka Izraēla jau no sākuma zinājusi, ka šis būs garš karš.

Izraēlas aktivitāte Gazā pastiprinājās ap Ziemassvētkiem, jo īpaši tās centrālajā daļā. Izraēlas militārie spēki trešdien ziņoja par vēl trim karavīriem, kas gājuši bojā Gazas joslā, līdz ar to kopējais kritušo karavīru skaits anklāvā ir 166.

Palestīniešu veselības aizsardzības iestādes apgalvo, ka 11 nedēļu ilgajā Izraēlas bombardēšanā ir gājuši bojā gandrīz 21 000 cilvēku,

un pastāv iespēja, ka vēl tūkstošiem cilvēku ir aprakti zem gruvešiem.

ANO Cilvēktiesību birojs otrdien pauda nopietnas bažas par Izraēlas spēku turpināto Gazas centrālās daļas bombardēšanu, kuras rezultātā kopš Ziemassvētku vakara gājuši bojā vairāk nekā 100 palestīniešu.

Izraēla apgalvo, ka tā veic pasākumus, lai aizsargātu civiliedzīvotājus, un apgalvo, ka lielais civiliedzīvotāju upuru skaits rodas, tāpēc ka Hamās grupējums darbojas civiliedzīvotāju vidū.

Izraēlas sabiedrotā ASV ir mudinājusi Izraēlu darīt vairāk, lai samazinātu civiliedzīvotāju upuru skaitu, kritizējot to, ko prezidents Džo Baidens (Joe Biden) nosauca par “masveida bombardēšanu”.

Arvien vairāk pazīmju liecina, ka konflikts izplatās, proti, Jemenas hutiešu kaujinieki uzņēmās atbildību par uzbrukumiem kuģiem Sarkanajā jūrā un mēģinājumu uzbrukt Izraēlai ar droniem.

Neraugoties uz pieaugošajiem aicinājumiem pārtraukt uguni, Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu turpina uzbrukt Hamās pārvaldītajai Gazas joslai, solot iznīcināt teroristisko grupējumu par tā 7.oktobra uzbrukumu Izraēlai, kurā tika nogalināti 1 200 izraēliešu un tika sagrābti 240 ķīlnieki.

Lasiet arī: Pēc pamiera pauzes atsākas Izraēlas-Hamās konflikts

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas