Kalifornijā netālu no Trampa mītiņa arestēts vīrietis ar nelikumīgiem šaujamieročiem

Drošības kontrolpunktā pie republikāņu prezidenta amata kandidāta Donalda Trampa (Donald Trump) mītiņa Kalifornijā sestdien arestētajam vīrietim izvirzītas apsūdzības par nelikumīgu ieroču glabāšanu, jo pie viņa tika atrasti vairāki šaujamieroči, kā arī vairākas pases un viltota automašīnas numura zīme, svētdien, 13.oktobrī, paziņoja Riversaidas apgabala šerifs Čads Bjanko (Chad Bianco), ziņo “Reuters” un “Politico“.

Šerifs piebilda, ka, viņaprāt, viņa dienests apturējis atentāta mēģinājumu, lai gan atzina, ka tas ir “spekulatīvs” pieņēmums.

Riversaidas apgabala šerifa departaments sestdienas vakarā, pirms Tramps ieradās mītiņā, arestēja 49 gadus veco Vemu Milleru (Vem Miller) no Lasvegasas. Bjanko sacīja, ka, veicot tālāku izmeklēšanu, tika konstatēts, ka Milleram automašīnā nelikumīgi atradās šaujamierocis, pistole un lielas ietilpības magazīna pistolei.

“Mēs zinām to, ka viņš ieradās ar vairākām pasēm uz dažādiem vārdiem, nereģistrētu transportlīdzekli ar viltotām numura zīmēm un pielādētiem šaujamieročiem,” svētdien notikušajā preses konferencē sacīja šerifs.

“Es tiešām ticu, ka mēs novērsām vēl vienu atentāta mēģinājumu.”

Saskaņā ar šerifa biroja datiem vīrieti sestdien ap plkst. 17.00 pēc vietējā laika apturēja šerifa palīgi, kad viņš melnā apvidus auto piebrauca pie kontrolpunkta, un bez starpgadījumiem aizturēja.

Ieslodzījuma reģistra dati liecina, ka Millers nepilnas 24 stundas pēc aizturēšanas tika atbrīvots tika atbrīvots pret 5 000 ASV dolāru drošības naudu. Viņam tika izvirzītas apsūdzības par nelikumīga šaujamieroča un lielas ietilpības magazīnas glabāšanu, kas ir likumpārkāpumi.

Millers pēc atbrīvošanas žurnālistiem sacīja, ka ir šokēts par arestu un ka atbalsta Trampu.

Bjanko sacīja, ka šerifa departamenta izmeklēšana ir pabeigta, un viņi aktīvi sadarbojas ar Slepeno dienestu un FIB, “lai nodrošinātu, ka šī persona tiek uzraudzīta.”

“Incidents neietekmēja bijušā prezidenta Trampa vai pasākuma apmeklētāju drošību,” paziņojumā presei norādīja šerifa birojs.

Arī ASV Losandželosas prokuratūra savā tīmekļa vietnē svētdien publicētajā paziņojumā, atsaucoties uz ASV Slepeno dienestu, norādīja, ka Tramps nav apdraudēts.

Paziņojumā tika piebilsts, ka, lai gan nav veikts neviens federālais arests, izmeklēšana turpinās.

Jūlijā Tramps pamanījās izvairīties no atentāta mēģinājuma, kad kampaņas mītiņā Pensilvānijā lode aizskāra viņa ausi. Septembrī vēl viens vīrietis tika apsūdzēts par mēģinājumu nogalināt Trampu pēc tam, kad pie Trampa golfa laukuma Palmbīčā viņš tika atrasts ar šauteni, taču viņš savu vainu neatzina. Šie incidenti ir radījuši bažas par Slepenā dienesta drošības plānošanu un reaģēšanu.

Lasiet arī: Pēc kārtējā atentāta mēģinājuma Tramps drošībā, aizdomās turētais arestēts

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas