Kalifornijā pieņemts likums par viedtālruņu aizliegšanu vai ierobežošanu skolās

Kalifornijas gubernators Gevins Ņūsoms (Gavin Newsom) pirmdien, 23.septembrī, parakstīja likumu, kas nosaka, ka skolām ir jāierobežo vai jāaizliedz viedtālruņu lietošana skolā, ņemot vērā arvien pieaugošo vienprātību par to, ka to pārmērīga lietošana var veicināt garīgo slimību risku un traucēt mācībām, ziņo “Reuters”.

Kā ziņo “Education Week”, trīspadsmit ASV štati ir sekojuši Floridas 2023.gada piemēram, aizliedzot vai ierobežojot viedtālruņus skolās vai iesakot to darīt vietējiem pedagogiem.

Kalifornijā likumprojekts tika pieņemts ar pārliecinošu balsu vairākumu gan štata asamblejā (76-0), gan senātā (38-1).

Likumprojekts paredz, ka skolu padomēm līdz 2026.gada 1.jūlijam jāizstrādā politika, kas ierobežo vai aizliedz skolēniem izmantot viedtālruņus mācību teritorijā, un ik pēc pieciem gadiem šī politika jāatjauno.

Kalifornijas štats, kurā ir gandrīz 5,9 miljoni valsts skolu audzēkņu,

seko savam Losandželosas apgabalam, kura skolu padome jūnijā aizliedza viedtālruņus 429 000 skolēniem, mēģinot pasargāt bērnus no izklaidēm un sociālajiem medijiem, kas traucē mācībām un kaitē garīgajai veselībai.

Tajā pašā mēnesī ASV galvenais ķirurgs Viveks Murtijs (Vivek Murthy) aicināja uz sociālo mediju platformām izvietot brīdinājuma marķējumu, līdzīgu tam, kāds ir uz cigarešu paciņām, un salīdzināja šo problēmu ar ārkārtas situāciju garīgās veselības jomā.

“Labi zināms, ka pārmērīga viedtālruņu lietošana palielina trauksmi, depresiju un citas garīgās veselības problēmas, taču mums ir iespējas iejaukties. Šis jaunais likums palīdzēs skolēniem skolā koncentrēties uz mācībām, sociālo attīstību un pasauli, kas atrodas viņu priekšā, nevis uz ekrāniem,” paziņojumā sacīja Ņūsoms.

Lasiet arī: Tramps saka, ka vairs nekandidēs, ja zaudēs šajās vēlēšanās

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas