Krievijas diktators Putins ierosina grozīt kodoldoktrīnu

Krievijas diktators Vladimirs Putins Drošības padomes sēdē trešdien, 25.septembrī, ierosinājis izdarīt grozījumus valsts kodoldoktrīnā.

Putins apgalvoja, ka jāņem vērā “jaunie militārie draudi” Krievijai un tās sabiedrotajiem un jāprecizē kodolieroču izmantošanas nosacījumi.

Diktators norādīja, ka kodolvalsts, kas atbalsta citas valsts uzbrukumu Krievijai, atzīstama par agresoru. Viņš gan tieši nepaskaidroja, vai jaunajai dokumenta versijai jāparedz šādā gadījumā kodolieroču pielietošana.

Tas varētu attiekties arī uz Ukrainu, kuru cīņā pret Krievijas agresiju atbalsta ASV un citas Rietumu kodolvalstis.

Putins arī pavēstīja, ka kodolieroču pielietošana tiks apsvērta, ja tiks saņemta ticama informācija par “masīvu gaisa un kosmosa uzbrukuma ieroču palaišanu”.

Kremļa saimnieks precizēja, ka tas attiecas uz stratēģiskās un taktiskās aviācijas lidmašīnām, spārnotajām raķetēm, lidrobotiem, kā arī uz citiem lidaparātiem.

Diktators arī norādīja, ka mainītā doktrīna rezervēs tiesības pielietot kodolieročus agresijas gadījumā gan pret Krieviju, gan pret Baltkrieviju.

Tas attiecas arī uz gadījumiem, ja kāda valsts, izmantojot konvencionālos ieročus, radīs “kritiskus draudus Krievijas suverenitātei”.

Putins arī apgalvoja, ka kodolieroči esot “vissvarīgākā valsts un pilsoņu drošības garantija”.

Lasiet arī: Vācijas mediji: Krievija sistemātiski nodarbojas ar spiegošanu Baltijas jūrā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas