Krievijas izlūkdienesta vadītājs apgalvo, ka Ukraina ir tieši iesaistīta Piemaskavas koncertzāles uzbrukumā

Ukrainas izlūkdienests bija tieši iesaistīts nāvējošajā uzbrukumā koncertzālei “Crocus City Hall” Piemaskavā, kurā tika nogalināti vairāk nekā 140 cilvēki, piektdien, 24.maijā, paziņoja Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) vadītājs Aleksandrs Bortņikovs, atsaucoties uz Krievijas valsts ziņu aģentūras TASS ziņoto, vēsta “Reuters”.

Krievija šādus apgalvojumus ir izteikusi jau agrāk, un arī šoreiz Bortņikovs nesniedza pierādījumus, lai pamatotu savu apgalvojumu.

“Izmeklēšana turpinās, bet jau tagad var droši apgalvot, ka Ukrainas militārais izlūkdienests ir tieši iesaistīts šajā uzbrukumā,” valsts ziņu aģentūra citē Bortņikova teikto.

Viņš arī apsūdzēja NATO militāro aliansi par to, ka tā veicina “starptautisko teroristisko organizāciju algotņu un kaujinieku no Tuvajiem Austrumiem, Ziemeļāfrikas un Afganistānas” pārvietošanu uz Ukrainu, lai viņi tur cīnītos pret Krievijas spēkiem.

Martā “Islāma valsts” uzņēmās atbildību par slaktiņu koncertzālē,

un ASV amatpersonas paziņoja, ka viņu rīcībā ir izlūkdati, kas liecina, ka slaktiņu sarīkojis tīkla “Islāma valsts” afgāņu atzars “Horasāna”.

Ukraina ir vairākkārt noliegusi, ka tai būtu bijusi kāda saistība ar šo uzbrukumu.

TASS citēja Bortņikovu sakām, ka uzbrucēju sagatavošanu, finansēšanu, uzbrukumu un izvešanu ar interneta starpniecību koordinējusi “Islāma valsts-Horasāna” un ka tieša loma bijusi arī Ukrainas militārajam izlūkdienestam.

Tikmēr šajā lietā jau ir aizturētas vairākas personas, tostarp tiešie vainīgie un līdzdalībnieki.

Lasiet arī: Putins saka, ka uzbrukumu koncertā sarīkojuši islāmisti; norāda, ka sava loma bijusi arī Ukrainai

Lasiet arī: Krievija apgalvo, ka uzbrukums “Crocus City Hall” veicinājis interesi par iestāšanos armijā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas