Laiks Latvijā kļūst vēsāks: gaidāms brāzmains vējš un stiprs lietus

Ceturtdien, 26.septembrī, laikapstākļus no dienvidrietumiem noteiks ciklons. Atsevišķos rajonos ir gaidāms lietus, vietām to, iespējams, pavadīs arī pērkona negaiss, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Gaiss dienā iesils līdz +17…+22 grādiem. Piektdien nokrišņu daudzums palielināsies un lietus ir gaidāms jau lielākajā valsts daļā, turklāt rietumos tas būs stiprs. Vējš pastiprināsies un pūtīs no dienvidrietumiem, dienvidiem, brāzmās sasniedzot 15-19 m/s. Diennakts tumšajās stundās gaiss atdzisīs līdz +14…+17 grādiem, bet dienā gaiss iesils līdz +16…+20 grādiem.

Brīvdienās turpināsies rudenīgi laikapstākļi – mākoņu daudzums debesīs būs mainīgs, daudzviet gaidāms lietus, bet vējš saglabāsies brāzmains, jau plašākā teritorijā brāzmās sasniedzot 16-21 m/s. Sestdien laiks vēl būs mēreni silts – naktī daudzviet gaiss atdzisīs līdz +12…+15 grādiem, bet dienā iesils līdz +15…+19 grādiem. Svētdien gaiss kļūs vēsāks, naktī gaisa temperatūra daudzviet būs zemāka par +10 grādiem, bet dienā gaiss iesils vien līdz +11…+14 grādiem.

Nākamas nedēļas sakumā nokrišņu būs mazāk, tomēr dažās dienās sagaidīsim arī lietu. Gaisa temperatūra turpinās pakāpeniski pazemināties, vietām naktīs gaiss atdzisīs līdz +6…+11 grādiem, vietām pat līdz +4…+5 grādiem, ir iespējama salna. Dienās termometra stabiņš pakāpsies tikai pāris grādu virs +10 grādiem.

Lasiet arī: Čakša sola 2025.gada budžetā plānotos 30 miljonus eiro novirzīt pedagogu algu pieaugumam

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas