Latvijā atgriežas sniegs un sals

Trešdien, 7.februārī, snigs teritorijas lielākajā daļā, un sniega segas biezums vietām palielināsies par 5-6 cm.

Naktī pūtīs lēns līdz mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš, kas nakts vidū valsts dienvidu daļā iegriezīsies no rietumiem, dienvidrietumiem, brāzmās sasniedzot 15-18 m/s. Dienā valsts dienvidu daļā dominēs mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, kas brāzmās sasniegs līdz 15 m/s, dienas laikā vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem un pierims.

Savukārt valsts ziemeļu daļā vējš būs mierīgāks, tur tas pūtīs lēni no ziemeļiem, ziemeļaustrumiem. Trešdiena jau tiks aizvadīta ar salu visā Latvijas teritorijā – naktī termometra stabiņš noslīdēs līdz -2…-7 grādu atzīmi, par dažiem grādiem siltāk būs jūras piekrastē, tur 0…-2 grādiem, un diena termometra stabiņa atzīme nepakāpsies vairāk par +1…-4 grādiem, ziemeļaustrumos par -3…-6 grādiem.

Darba nedēļas beigās, Latvijas teritorijā turpinās ieplūst aukstākā gaisa masa, negatīva gaisa temperatūra lielākajā valsts daļā ir gaidāma ne tikai diennakts tumšajās, bet arī gaišajās stundās. Termometra stabiņš dienās daudzviet pieturēsies -1…-7 grādu robežā, bet naktīs vietām tas var sasniegt pat -9…-16 grādu atzīmi. Nokrišņu situācija kopumā būs līdzīga kā iepriekšējās dienās.

Prognozes par laika apstākļiem nedēļas nogalē vēl ir mainīgas. Aktuālākā informācija liecina, ka sestdien aukstums saglabāsies, bet jau svētdien iespējama ir atkušņa atgriešanās, kas turpināsies arī jaunnedēļ.

Lasiet arī: Portfeļus krūmos un uz Briseli prom. Kāpēc trīs Latvijas ministri kandidē uz EP vēlēšanām?

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas