Līdz ar vasaras tuvošanos pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā

Līdz ar vasaras tuvošanos, kas nozīmē ceļu būvniecībai labvēlīgāku laika apstākļu iestāšanos, pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā, un patlaban ar satiksmes ierobežojumiem remontdarbu dēļ jārēķinās jau 29 valsts ceļu posmos, ziņo VSIA “Latvijas valsts ceļi” (LVC).

Visvairāk darbu notiek uz reģionālajiem autoceļiem. Lielākie satiksmes ierobežojumi ir uz reģionālās ceļa pie Ventspils Kolkas virzienā (P124) un starp Kangariem un Tīnūžiem (P10). Abās minētajās vietās jārēķinās ar pieciem pagaidu luksoforu posmiem, kuru izbraukšana prasīs ap 45 minūtēm.

LVC norāda, ka būtiski satiksmes ierobežojumi būvdarbu dēļ ir ieviesti arī autoceļa Ventspils-Kolka (P124) posmā no Ventspils līdz Liepenei, autoceļa Inčukalns-Ropaži-Ikšķile (P10) posmā no Kangariem līdz Tīnūžiem, autoceļa Kocēni-Limbaži-Tūja (P11) posmā no Umurgas līdz Iesalkājai, autoceļa Skrunda-Aizpute (P117) posmā aiz Kazdangas, uz autoceļa Kandava-Saldus (P109) no Zemītes līdz Kapukrogam, autoceļa Ilūkste (Virsaiši)-Bebrene-Birži (P72) posmā no Mazslatiem līdz Zasai un autoceļa Smiltene-Valka (P24) posmā no Smiltenes līdz autoceļam Blome-Birzuļi-Palsmane (V243).

Savukārt satiksmei pavisam slēgts ir tilts pār Vēdzeles upi uz reģionālā autoceļa Tukums-Kuldīga (P121). Slēgto posmu var apbraukt pa autoceļiem Aizstrauši-Starpiņas (V1478) un Kandava-Saldus (P109), tam ieplānojot 20 minūtes ceļā.

LVC arī brīdina, ka Rīgā gaidāmā motosezonas atklāšanas pasākuma dēļ sestdien, 27.aprīlī, ne tikai galvaspilsētā, bet arī visā Pierīgā ir jārēķinās ar īpaši daudzskaitlīgu motociklistu dalību satiksmē.

Plānojot brīvdienu braucienus, autovadītāji tiek aicināti ieskatīties LVC interneta mājaslapā atrodamajā ceļu remontdarbu kartē, kur atzīmēti visi aktuālie satiksmes ierobežojumi uz valsts autoceļiem.

Lasiet arī: BNN pēta | Garlaicīgajai Lietuvas prezidenta vēlēšanu kampaņai beidzot kāds pavērsiens – TV debates tiešraidē

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas