LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB) brīdina par viltus mājaslapu un sociālo tīklu profilu personu datu izkrāpšanu.

“Ir izveidota viltus interneta vietne, kurā izvietota informācija par konkursu, aicinot iedzīvotājus atstāt personas datus. Līdzīgas aktivitātes ar viltotiem profiliem tiek veiktas arī sociālajos tīklos. Taču LTAB šādu konkursu nerīko,” skaidro birojā. 

Tādējādi LTAB aicina iedzīvotājus uzmanīties un nekādā gadījumā nesniegt informāciju.

Tāpat birojā norāda, ka interneta vietnē ltab-octa.myfreesites.net/, kurā redzams arī biroja logo, ir izvietota informācija, ka ir iespējams piedalīties konkursā, lai laimētu 1 500 britu mārciņu dāvanu karti. Pirms tam cilvēki aicināti noklikšķināt uz pogas “izmēģinājums”,  kurā jāatstāj kredītkartes dati.

“Aicinām ikvienu būt uzmanīgu un vienmēr atcerēties, ka biroja mājaslapa ir ltab.lv,” pauž LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins, piebilstot, ka birojs ir arī informējis attiecīgās iestādes.

Līdztekus viltotajai mājaslapai krāpnieki ir izveidojuši arī viltus profilus sociālajos tīklos, komentējot dažādus, tostarp LTAB, ierakstus, aicinot apmeklēt viltus mājaslapu un piedalīties konkursā, tādējādi maldinot cilvēkus.

“Mēs turpināsim monitorēt situāciju, lai cilvēki neciestu un viņiem nerastos zaudējumi,” piebilst Abāšins.

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!
 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas