Masks sola pārcelt “X”, “SpaceX” galvenās mītnes uz Teksasu, paužot neapmierinātību ar Kalifornijas likumiem

Īlons Masks (Elon Musk) otrdien, 16.jūlijā, paziņoja, ka pārcels “X” un “SpaceX” galvenās mītnes no Kalifornijas uz Teksasu pēc tam, kad gubernators Gevins Ņūsoms (Gavin Newsom) pirmdien pieņēma likumu, kas aizsargā transseksuālus un homoseksuālus skolēnus, liedzot skolām informēt vecākus, ja skolēns mainījis dzimumidentitāti vai seksuālo orientāciju bez skolēnu piekrišanas, tādējādi vēršoties pret nesenajām vecāku tiesību kustībām, kas paredzēja šādu informāciju atklāt, ziņo “Politico”.

“Šis ir pēdējais piliens,” sacīja Masks, kuram ir transseksuāla meita, no kuras viņš, kā ziņots, ir atsvešinājies. Viņš piebilda, ka lēmums pieņemts

“šī likuma un daudzu citu likumu dēļ, kas pieņemti pirms tam, uzbrūkot gan ģimenēm, gan uzņēmumiem”.

Rezultātā Masks vietnē “X” rakstīja, ka pārcels “SpaceX” galveno mītni no Havtornas Dienvidkalifornijā uz Zvaigžņu bāzi Teksasā un “X”, kura galvenā mītne atrodas Sanfrancisko centrā, tiks pārcelta uz Ostinu.

Masks jau iepriekš ir draudējis pamest Kaliforniju politisko domstarpību dēļ, tostarp iesūdzējis štatu tiesā un pandēmijas laikā pārcēlis “Tesla” štābu uz Teksasu stingro Covid-19 ierobežojumu dēļ, lai gan vēlāk 2023.gada sākumā daļu “Tesla” darbības pārcēlis atpakaļ uz Kaliforniju.

Saskaņā ar ziņojumiem medijos, vēl pirms jaunā likuma par transseksuāļu aizsardzību pieņemšanas Masks, kura politiskie uzskati kļuvuši aizvien konservatīvāki un kurš konfliktē ar Kalifornijas demokrātu valdību, jau bija apsvēris iespēju pārcelt uzņēmumu “X” uz citu vietu.

Viņš ir arī apsolījis ik mēnesi atbalstīt Donalda Trampa (Donald Trump) politiskās darbības komiteju 45 miljonu ASV dolāru apmērā.

Vēlāk otrdien vietnē “X” gubernators Ņūsoms rakstīja: “Tu nometies uz ceļiem,” atsaucoties uz Trampa ierakstu vietnē “Truth Social”, kurā bijušais prezidents apgalvoja, ka reiz varējis piespiest, ka Masks “krīt ceļos un lūdz”.

Sanfrancisko štata senators Skots Vīners (Scott Wiener), štata LGBTQ likumdevēju grupas loceklis, Masku raksturoja kā “rokasgrāmatas piemēru”, kāpēc bērniem nevajadzētu būt spiestiem atklāt vecākiem savu dzimuma identitāti.

Lasiet arī: VIDEO | Maska “Neuralink” parāda, kā pirmais smadzeņu “čipa” pacients spēlē šahu tiešsaistē

Lasiet arī: Latvieši un saldējums: Vaniļas triumfs un citi favorīti

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas