NA un LRA deputāti prasa paskaidrojumu no Staķa par lēmumu izkarināt LGBTQ karogu pie RD ēkas

Nacionālās apvienības (NA) un Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Rīgas domes frakcijas deputāti prasīs domes priekšsēdētāja Mārtiņa Staķa (PP) skaidrojumu par vienpersonisku lēmumu izkārt LGBTQ kopienas karogu pie domes ēkas, informē Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks (NA).

Viņš informēja, ka otrdien, 6.jūnijā, plkst.11 notiks Rīgas domes koalīcijas sanāksme, kurā tiks prasīts Staķa skaidrojums par LGBTQ kopienas karoga izkāršanu pagājušās piektdienas vakarā pie domes ēkas. “Stāsts jau nav par karogu, bet gan vienpersonīgu lēmumu pieņemšanu,” pauda Ratnieks. Pēc skaidrojuma uzklausīšanas NA un LRA izvērtēs koalīcijas partneru attieksmi un lems par turpmāko rīcību, klāstīja Ratnieks.

Rīgas praida pasākumi ir beigušies un LGBTQ kopienas karogs no domes ēkas ir noņemts.

NA/LRA frakcijas deputāti pārmet, ka Rīgas mērs Staķis rīkojies “patvaļīgi un nedemokrātiski, uzspiežo­t savu gribu vairākumam bez diskusijām Rīgas domes koalīcijā vai frakciju padomē”.

Staķis uzsvēra, ka LGBTQ karoga izkāršana pie Rīgas domes ēkas ir viņa rīkojums, solidarizējoties ar Latvijas pilsoņiem, kuri sestdien devās praida gājienā, lai iestātos par cilvēktiesībām, pret vardarbību un diskrimināciju.

“Rīga ir Eiropas Savienības valsts Latvijas galvaspilsēta, un, gluži tāpat kā citās Eiropas pilsētās, pie rātsnama pirms praida gājiena izkārts šis karogs. Viļņā pat nesen pilsētas dome izgaismota varavīksnes krāsās.

Mums prieks būt vienotiem ar mūsu sabiedrotajiem – Eiropas Savienības valstu, ASV un Kanādas vēstniecībām Latvijā,” pauda Staķis.

Lasiet arī: FOTO| Praida gājiens Rīgā noslēdzies bez būtiskiem starpgadījumiem

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas