Pēc izteikumiem par atkāpšanos Pedro Sančess paliek Spānijas premjerministra amatā

Spānijas premjerministrs Pedro Sančess (Pedro Sánchez) pirmdien, 29.aprīlī, pēc piecu dienu pārdomu perioda paziņoja, ka neatkāpsies no amata, neraugoties uz korupcijas izmeklēšanu, kurā iesaistīta viņa sieva un kuru ierosinājusi ar galēji labējiem spēkiem saistīta grupa, kas labi zināma ar nepamatotu prasību iesniegšanu pret progresīvajiem, ziņo Politico.

Lai gan prokurori aicināja izbeigt lietu un tiesību eksperti to uzskatīja par nepamatotu, sūdzības pieņemšana tiesā dziļi iespaidoja Sančesu. Reaģējot uz nepārtrauktajiem labējo grupējumu uzbrukumiem viņam un viņa ģimenei, viņš pagājušajā nedēļā četru lappušu vēstulē atklāja, ka apsver iespēju atkāpties no amata.

“Esmu nolēmis turpināt, ja iespējams, vēl pārliecinošāk, premjerministra pienākumus,”

viņš sacīja nacionālajā uzrunā.

Uzrunas laikā Sančess nosodīja toksisko politisko vidi Spānijā, apgalvojot, ka politika nav tā vērta, ja mēs pieņemam, ka uzbrukumi nevainīgiem cilvēkiem ir daļa no tās, uzsverot, ka nekas neattaisno ciešanas, kas tiek nodarītas tuviniekiem.

Sančess saņēma plašu atbalstu no savas Sociālistu partijas un tūkstošiem atbalstītāju, kas viņu mudināja neatkāpties no amata. Lai gan viņš atzina, ka uzbrukumi pret viņu un viņa ģimeni nebeigsies, viņš izteica pateicību par solidaritāti, kas tika izrādīta no dažādām pusēm.

Sančesa lēmums palikt amatā kliedē bažas par politiskiem nemieriem Spānijā, novēršot iespējamu bezprecedenta nenoteiktības periodu.

Tā kā nav skaidra pēcteča un opozīcijas Tautas partijas līderim Alberto Nunjesam Feiho (Alberto Núñez Feijóo) trūkst atbalsta alternatīvas valdības izveidei, viņa atkāpšanās būtu novedusi pie pagaidu administrācijas izveides līdz jaunu vēlēšanu sarīkošanai. Tas varētu atstāt Spāniju bez spēcīgas pārstāvniecības svarīgos Eiropas Savienības jautājumos.

Lasiet arī: “Swedbank” pētījums: Baltijā algu kāpumu atsver dzīves dārdzība

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas