Riga Pride gājiens norisināsies 3.jūnijā

Šovasar no 29.maija līdz 4.jūnijam galvaspilsētā ar plašu programmu atgriežas Riga Pride (Rīgas Lepnums) nedēļa, lai iestātos par iekļaujošu un līdztiesīgu Latvijas sabiedrību.

Tās kulminācijā, 3.jūnijā, norisināsies notikuma centrālie pasākumi – Riga Pride gājiens un noslēguma koncerts, ziņo LGBTQI tiesību aizstāvis Kaspars Zālītis. Viņa ieskatā, šī nedēļa ir «lielākais un redzamākais cilvēktiesību notikums Latvijā» un gājiens pilsētas ielās pulcēs tūkstošiem cilvēku. Tas noslēgsies ar īpašu svētku koncertu, kurā uzstāsies Latvijā zināmi un iemīļoti mūziķi.

Savukārt līdz šim grandiozākā noslēguma ballīte pirmo reizi norisināsies Praida kvartālā Briānija.

Nedēļas laikā norisināsies turpat desmitiem dažādu pasākumu, tostarp Dažādības un iekļaušanas forums, starptautiska cilvēktiesībām un demokrātijai veltīta konference ar dažādu nozaru ekspertu dalību, dažādas diskusijas, darbnīcas, izstādes, kino seansi un koncerti.

Riga Pride organizē LGBT un viņu draugu apvienība Mozaīka, sadarbībā ar Active Rainbow, Latvijas Dažādības hartu, bāru Skapis, kvartālu Briānija un daudzām citām nevalstiskajām organizācijām, kultūrvietām, uzņēmumiem, starptautiskajām institūcijām.

[BNN piebilde. Analfabētiskā žargonvārda «praids» uzstājīgais lietojums tieši Riga Pride ielu gājiena apzīmēšanai sakņojas ne tik daudz tā lietotāju neizpratnē, kā apzinātā vēlmē sabiedrības apziņā «mentāli norobežot» šo gājienu no citiem pilsētā rīkotiem.]

Lasiet arī: Iniciatīvu par visu ģimeņu tiesisko aizsardzību vēlreiz parakstījuši 10 000 cilvēku

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas