“Rīgas satiksme” gatavojas pirkt jaunus dīzeļdzinēju un elektroautobusus

Pašvaldības uzņēmums “Rīgas satiksme” gatavojas pirkt jaunus dīzeļdzinēju un elektroautobusus, ziņo uzņēmuma pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane.

Uzņēmums ir izsludinājusi tirgus izpēti par trīsasu zemās grīdas autobusu piegādes iespējām, “lai izprastu tirgus piedāvājumu, izmaksu apmērus, ražotāju kapacitāti un piegādes nosacījumus”. Balstoties uz tirgus izpētes rezultātiem, tiks lemts par iegādājamo transporta līdzekļu skaitu un tiks gatavota dokumentācija iepirkuma izsludināšanai.

Uzņēmums plāno iegādāties divu veidu autobusus – 18 metrus garus zemās grīdas autobusus, kas darbināmi ar dīzeļdegvielu, un 18 metrus garus zemās grīdas autobusus ar uzstādītu atkārtoti uzlādējamu enerģijas akumulēšanas sistēmu.

Iepirkumā tikšot ievērota normatīvajos aktos noteiktā proporcija – 30% no kopējā transporta līdzekļu apjoma iegādāties ar atjaunojamo enerģiju.

Lai noskaidrotu izmaksas un iespējamos piegādes termiņus, piedāvājumus uzņēmums aicinājis iesniegt par 57, 114 vai 171 autobusu piegādi.

“Rīgas satiksme” ikdienu pasažieru pārvadājumos tiek iesaistīti aptuveni 400 autobusi un gandrīz 250 no tiem esot nokalpojuši paredzēto laiku. Autobusu parka atjaunošanu “Rīgas satiksme” sāka 2022.gadā, noslēdzot līgumu par jaunu elektroautobusu iegādi. Patlaban uzņēmuma transporta līdzekļu parkā ir 35 elektroautobusi un plānota vēl 17 elektroautobusu iegāde. Tas ļaus nomainīt aptuveni 50 nokalpojošos autobusu.

Kā ziņots, “Rīgas satiksmes” apgrozījums 2022.gadā palielinājies par 5% – no 161,12 miljoniem eiro 2021.gadā līdz 168,7 miljoniem eiro pērn. Savukārt uzņēmuma peļņa 2022.gadā saruka vairāk nekā divas reizes un bija 1,25 miljoni eiro.

Lasiet arī: Kalvītis: “Latvijas gāzes” valdes locekļi šā gada laikā plāno izpirkt visas uzņēmuma akcijas

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas