SPRK aicina savlaicīgi noformēt pasta sūtījumus svētku laikam

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) aicina neatlikt pasta sūtījumu veikšanu svētku laikā, BNN informē SPRK pārstāvji.

“Plānojot veikt pasta sūtījumu, jāņem vērā, ka, strauji pieaugot pasta sūtījuma apjomiem gada nogalē, sūtījumu piegāde var būt pat divreiz ilgāka,” norāda SPRK Elektronisko sakaru un pasta departamenta direktors Ivars Tauniņš.

Viņš skaidro, ka sūtījums var aizkavēties arī citu iemeslu dēļ, piemēram, lielā pieprasījuma dēļ izraudzītais interneta preču veikals iegādātās preces iepakos ilgāk, sūtījuma saņemšanu apgrūtinās neprecīzi norādīts adresāts, neatbilstošs iepakojums, aizdomas par sūtījumā esošu priekšmetu no aizliegto lietu saraksta un citi, kā arī dažādu attiecīgā pasta komersanta norāžu un noteikumu neievērošana.

Pasta sūtījumu piegādes ilgums standarta gadījumos iekšzemē (Latvijas teritorijā) vēstulēm ir viena darba diena, bet pakām – četras darba dienas.

Savukārt starptautisko sūtījumu gadījumā (atkarībā no atrašanās vietas) jāņem vērā, ka piegādes laiks būs vēl garāks. Standarta gadījumos Eiropas Savienībā tas ir līdz desmit darba dienām, bet uz ASV, Kanādu vai Austrāliju – 15 līdz 30 darba dienas, svētku laikā sūtījuma piegāde būs ilgāka, uzsver SPRK pārstāvji.

Lasiet arī: Ziņas par “sankciju subjektiem” būs publiski pieejamas UR

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas