Teilore Svifta iekļūst pasaules bagātāko miljardieru sarakstā

Amerikāņu popzvaigzne Teilore Svifta (Taylor Swift) ir debitējusi “Forbes” pasaules miljardieru sarakstā, pievienojoties pasaules bagātāko cilvēku pulkam ar 1,1 miljardu ASV dolāru neto vērtību. Līdzās viņai ir Sems Altmans (Sam Altman), mākslīgā intelekta čatbota “ChatGPT” radītājs, kurš arī ir sasniedzis miljardiera statusu ar viena miljarda ASV dolāru neto vērtību, otrdien, 2.aprīlī, vēsta britu raidorganizācija BBC.

“Forbes” ziņoja, ka 2024.gadā miljardieru skaits bija rekordliels – 2 781 miljardieris, kas ir par 141 vairāk nekā iepriekšējā gadā un par 26 vairāk nekā iepriekšējā 2021.rekordgadā. Šo miljardieru

kopējā bagātība pieauga līdz 14,2 triljoniem ASV dolāru, kas ir vēsturiski augstākais rādītājs.

Dziedātāja un dziesmu autore Svifta debitēja bagātnieku sarakstā pēc megazvaigznes statusa iegūšanas. Viņa ir ieguvusi četras “Gremija” balvas par gada albumu, taču viņas panākumi neaprobežojas tikai ar mūziku. Viņas klātbūtne amerikāņu futbola spēlēs (NFL), kur viņa vēro savu draugu Trevisu Kelsu (Travis Kelce), tiek uzskatīta par iemeslu NFL skatītāju skaita pieaugumam.

Desmit pasaulē bagātāko personu vidū astoņas no tām ir no ASV – sešas savu naudu ir nopelnījušas tehnoloģiju nozarēs.

Pirmo vietu ar 233 miljardiem ASV dolāru ieņem Bernārs Arno (Bernard Arnault) un viņa ģimene, kas vada luksusa preču grupu LVMH, kam seko Īlons Masks (Elon Musk), “Teslas” un “X” vadītājs, ar 195 miljardiem ASV dolāru. Trešajā vietā ierindojas Džefs Beizoss (Jeff Bezos) no “Amazon”.

Izdevuma “Forbes” bagātības vecākais redaktors Čeiss Pītersons-Vithorns (Chase Peterson-Withorn) sacīja, ka

šis gads pasaules bagātākajiem cilvēkiem ir bijis “satriecošs”.

Viņš atzīmēja rekordlielu skaitu – 14 simtmiljardieru, kuru bagātība pārsniedz divpadsmitciparu skaitli. Viņš uzsvēra, ka, neraugoties uz finansiālajām neskaidrībām daudzu cilvēku dzīvē, superbagātnieki turpina zelt.

“Forbes” ziņoja, ka 2024.gada miljardieru klases bagātība ir palielinājusies par 255%, salīdzinot ar situāciju pirms desmit gadiem, un tagad tās kopējā vērtība ir divi triljoni ASV dolāri, kas nozīmē, ka tikai 0,5% no pasaules 2781 miljardierim pieder 14% no visas miljardieru bagātības.

No ģeogrāfiskā viedokļa ASV joprojām ir vairāk miljardieru nekā jebkurā citā valstī – 813 miljardieri. Otrajā vietā joprojām ir Ķīna, kam seko Indija.

Žurnāls ziņoja, ka no miljardieru saraksta izkrita 189 personas, tostarp 129 no kontinentālās Ķīnas, galvenokārt vāju patēriņa izdevumu un nekustamā īpašuma tirgus sabrukuma dēļ.

Turklāt gada laikā mūžībā aizgāja 32 miljardieri, tostarp tādas ievērojamas personas kā Ēģiptes magnāts Muhameds Al Fajeds (Mohamed Al-Fayed), bijušais Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni (Silvio Berlusconi), bijušais Čīles prezidents Sebastians Piņera (Sebastián Piñera) un dziedātājs Džimijs Bafets (Jimmy Buffett).

Lasiet arī: L’Oréal mantiniece kļūst par pirmo sievieti, kuras neto vērtība pārsniedz 100 miljardu ASV dolāru

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas