Vācijas liberālo partiju līdere ES vēlēšanās saka, ka Olafam Šolcam piemīt “autisma iezīmes”

Vācijas kancleram Olafam Šolcam (Olaf Scholz) piemīt “teju vai autisma iezīmes”, Vācijas liberāļu vadošā kandidāte Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās Marija Agnese Štraka-Cimmermane (Marie-Agnes Strack-Zimmermann) teica trešdien, 29.maijā, publicētā intervijā, paužot šos pretrunīgos un, visticamāk, aizskarošos izteikumus tikai dažas dienas pirms vēlēšanām, ziņo “Politico”.

“Trīs gadu laikā esmu sapratusi, ka viņam piemīt teju vai autisma iezīmes gan attiecībā uz viņa sociālajām saskarsmes spējām politikā, gan nespēju izskaidrot savu rīcību pilsoņiem,” sacīja Štraka-Cimmermane, kura jau ilgstoši kritizē Šolca darbību.

Štraka-Cimmermane, kas ir Vācijas Brīvo demokrātu partijas (FDP) vadošā kandidāte ES vēlēšanās, bieži ir pārmetusi kancleram viņa svārstīgo attieksmi pret militārās palīdzības nosūtīšanu Ukrainai.

Viņa kritizēja kancleru, sakot, ka viņš ir “Paštaisns”, piebilstot, ka tā domā pat viņa partijas biedri.

Viņa arī pārmeta, ka Šolcs atdarina savu priekšgājēju Angelu Merkeli (Angela Merkel) un veido politiku, pamatojoties uz sabiedriskās domas aptaujām, nevis vadības principiem, apgalvojot, ka politiķa uzdevums ir veidot un izskaidrot politiku iedzīvotājiem, nevis tikai stāstīt viņiem to, ko viņi vēlas dzirdēt.

Štraka-Cimmermane uzbruka arī Eiropas Komisijas priekšsēdētājai Urzulai fon der Leienai (Ursula von der Leyen).

Viņa brīdināja, ka, ja Vācijas vēlētāji balsos par kristīgajiem demokrātiem, “viņi iegūs Urzulu fon der Leienu, un Briselē nekas nemainīsies”.

Bet, ja viņi balsos par Štrakas-Cimmermanes FDP, cilvēki var sagaidīt “mazāk birokrātijas un spēcīgāku Eiropu arvien sarežģītākā pasaulē”, viņa solīja.

Lasiet arī: Policija veic kratīšanu EP birojos saistībā ar izmeklēšanu par “Krievijas iejaukšanos”

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas