Valstssvētku svinības – pārsvarā bez salūta, ar lāzeru un gaismas spēlēm

Apkopotā informācija liecina, ka valsts svētkos salūtus rīkos vien Ogrē un Ventspilī. Savukārt citviet Latvijā būs dažādas izgaismotas vides instalācijas, multimediāli lāzeru uzvedumi un gaismas akcijas.

Ogrē svētku uguņošana pulksten 19.00 notiks Daugavas krastā pie Ogres bākas. Salūtu arī šogad nodrošinās SIA Aldi, un tas pašvaldībai izmaksās 3000 eiro, pastāstīja Ogres novada pašvaldības pārstāvis Nikolajs Sapožņikovs.

Ventspilī svētku uguņošanu varēs vērot pulksten 20.30 pilsētas Lielajā laukumā. Kā informēja Ventspils Kultūras centrs, svētku uguņošanas priekšnesumu Ventspilī nodrošinās SIA International Fireworks Design,  kopējie uguņošanas izdevumi ir 17 880 eiro.

Rīgā svētku dalībnieki no pulksten 18.00 līdz 23.00 varēs vērot objektu grupu Gaismas upe gar Pilsētas kanālu – to veido gaismas objekti Zvaigžņu strauts un Uguns stabi ar latvju rakstiem Bastejkalnā, Gaismas tilti uz trīs tiltiem pār Pilsētas kanālu (Bastejkalna, Brīvības ielas, operas), uguns objekti Plūstošie raksti un uguns objekti no projekta Teragnia.

Arkādijas parkā no plksten 19.00 līdz 23.00 varēs vērot audiovizuālo vides instalāciju Gaismas pieskāriens. Pulksten 20.10 multimediāls

lāzeru uzvedums virs Brīvības pieminekļa būs skatāms  ar atkārtojumiem.

Daugavpils Vienības laukumā pulksten 17.00 kā veltījums Latvijas Republikas proklamēšanas 105.gadadienai izskanēs valsts himna Dievs, svētī Latviju un tiks rīkota lāzeršova instalācija.

Jelgavā no pulksten 17.00 uz Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torņa varēs skatīties 3D multimediālo stāstu Jelgava – Zemgales zvaigzne.

Jēkabpils Kena parka estrādē no pulksten 17 būs skatāma vides instalācija Par saules pielieto pilsētu pie upes….

Jūrmala pulksten 15.30 veidos Gaismas ceļu no Lielupes tilta līdz Ķemeriem un Jomas ielā.

Ropažos no plksten 18 būs skatāms gaismas, skaņas un video uzvedums Staro Ropaži.

Kuldīgā no pulksten 17 līdz 22 Latvijas karoga krāsās izgaismos Ventas rumbu.

Iestājoties tumsai, krastmalā pie Aizkraukles kultūras centra būs skatāma audiovizuāla gaismas instalācija Zvaigžņu raksti.

Balvu Kultūras un atpūtas centra laukumā pulksten 19.30 pilsētnieki tiek aicināti uz uguns šovu Gaisma vieno….

Smiltenes Vecā parka estrādē pulksten 19.00 notiks gaismas akcija Mana spēka zīme.

Lasiet arī: Bruņotie spēki parādē godinās valsts neatkarības 105.gadadienu. Rīgā būs satiksmes ierobežojumi

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas