Reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā janvāra beigās saglabājās 5,7%

Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis šogad janvāra beigās, tāpat kā pagājušā gada beigās, bija 5,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) publiskotā informācija.

2024.gada janvāra beigās NVA bija reģistrēti kopumā 51 197 bezdarbnieki, kas ir par 853 cilvēkiem vairāk nekā mēnesi iepriekš, kad aģentūrā bija reģistrēti 50 344 bezdarbnieki.

Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis janvāra beigās joprojām bija Rīgas reģionā – 3,6% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir tikpat, cik mēnesi iepriekš, bet augstākais reģistrētā bezdarba līmenis saglabājās Latgales reģionā – 11,2%, kas mēneša laikā ir kāpums par 0,2 procentpunktiem.

Janvārī visstraujāk starp reģioniem reģistrētā bezdarba līmenis audzis Kurzemē – par 0,3 procentpunktiem, mēneša beigās sasniedzot 7,6% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Vienlaikus Zemgalē reģistrētā bezdarba līmenis janvāra beigās bija 5,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,2 procentpunktiem vairāk nekā mēnesi iepriekš, bet Vidzemē – 8,7%, kas salīdzinājumā ar decembra beigām ir pieaugums par 0,1 procentpunktu.

Rīgā reģistrētā bezdarba līmenis janvārī nav mainījies un mēneša beigās bija 4,2% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Vienlaikus NVA atzīmē, ka atbilstoši pērn novembrī pieņemtajiem grozījumiem Ministru kabineta noteikumos ir mainīts statistisko reģionu sadalījums.

Pagājušā gada beigās Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis bija 5,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | Naftas noplūde Būtiņģes terminālī; netiek atklātas ieguldījumu fonda partnera piesavināšanās summas

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas