Rīgas Zooloģiskā dārza kamieļu aplokā gājis bojā dzīvnieku kopējs

Ceturtdien, 28.decembrī, neilgi pirms plkst.15 Rīgas Zooloģiskajā dārzā kamieļu aplokā letāli ievainots dzīvnieku kopējs, aģentūru LETA informēja Rīgas Zooloģiskajā dārza pārstāvji.

Zooloģiskā dārza drošības dienests uzreiz pēc notikušā izsaucis neatliekamo medicīnisko palīdzību un nožogojis apkārtni. Izsaukta arī Valsts policija, kas izmeklēs notikušā apstākļus.

Sākotnējā izpēte liecina, ka negadījums noticis dzīvnieku apkopes laikā. Atbilstoši iekšējās kārtības un drošības noteikumiem pirms ieiešanas aplokā kamieļi tiek atdalīti boksos. Taču negadījuma brīdī šis noteikums neesot ticis ievērots – patlaban vēl nenoskaidrotu iemeslu dēļ kamieļu tēviņš nav bijis atdalīts un uzbrucis kopējam.

Rīgas Zooloģiskajā dārzs izsaka visdziļāko līdzjūtību kolēģa tuviniekiem. “Notikušais ir liels trieciens mums visiem. Sērojam kopā ar mūsu kolēģa ģimeni un tuviniekiem,” atzīst zoodārza pārstāvji.

Bojāgājušais dzīvnieku kopējs Zooloģiskajā dārzā strādājis jau vairākus gadus un vienmēr esot pildījis savus pienākumus atbildīgi.

Rīgas Zooloģiskajā dārzs sadarbojas ar tiesībsargājošajām iestādēm, lai detalizēti noskaidrotu notikušā apstākļus un nekas tāds vairs nekad neatkārtotos, norāda zoodārza pārstāvji.

Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV) tviterī izteicis līdzjūtību Rīgas Zooloģiskā dārzā bojā gājušā darbinieka tuviniekiem. “Negadījums, kas šodien notika zoodārza kamieļu aplokā dzīvnieku apkopes laikā, diemžēl ir traģisks un neatgriezenisks. Zoodārzā drošības jautājumi ir augsti prioritāri, nelaimes apstākļus rūpīgi izvērtēs,” uzsver Ķirsis.

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas