Bulgārijā notiks vēl vienas ārkārtas parlamenta vēlēšanas – septītās trīs gadu laikā

Pēc tam, kad politiskajām partijām neizdevās izveidot koalīcijas valdību, Bulgārijā 27.oktobrī notiks septītās ārkārtas parlamenta vēlēšanas trīs gadu laikā, prezidentam Rumenam Radevam (Rumen Radev) pirmdien, 26.augustā, paziņojot, ka otrdien Bulgārijas parlamentā tiks zvērināta pagaidu valdība, kuru vadīs Dimitars Glavčevs (Dimitar Glavchev) un kura pārņems darbu līdz vēlēšanām, ziņo “Reuters”.

“Rīt es arī izdošu dekrētu par pirmstermiņa parlamenta vēlēšanu rīkošanu 27.oktobrī,” sacīja Radevs pēc tam, kad Glavčevs iepazīstināja prezidentu ar savu pagaidu valdību.

Bulgāriju, kas ir Eiropas Savienības un NATO dalībvalsts, kopš 2020.gadā notikušajiem pretkorupcijas protestiem, kas sagrāva centriski labējās partijas GERB vadīto koalīciju, ir nomocījušas rotējošas valdības.

Pēc GERB un reformistu partijas “Mēs turpinām pārmaiņas” (PP) koalīcijas sabrukuma martā Bulgārijas 8.jūnija vēlēšanas bija bez rezultātiem, GERB, reformistiem PP un mazajai ITN grupai nespējot izveidot stabilu valdību.

Neraugoties uz to, ka GERB un PP partijas ir proeiropeiskas un, protirgus noskaņotas, tām ir traucējuši pastāvīgi iekšēji konflikti un personīga sāncensība.

Bulgārijai steidzami ir vajadzīga stabila valdība, lai nodrošinātu ES finansējumu novecojošajai infrastruktūrai un lai paātrinātu tās centienus pievienoties eiro un pilnībā iekļauties Šengenas zonā, taču pašreizējais politiskais strupceļš kavē šos centienus.

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | Viļņa pārdēvēs padomju rakstnieku vārdā nosauktās ielas; Vācijas “Commerzbank” atvērs filiāli Lietuvā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas