VIDEO | Izraēla bombardē “Hizbullāh” mērķus Libānā, aicina Libānas iedzīvotājus pamest grupējuma posteņus

Izraēlas bruņotie spēki veica vairākus desmitus gaisa triecienu pret Irānas atbalstīto “Hizbullāh”, raidot bumbas Libānas dienvidos, Bekas ielejā austrumos un ziemeļu reģionos netālu no Sīrijas, Libānas dienvidu daļas iedzīvotājiem pirmdienas, 23.septembra, rītā saņemot zvanus, kuros teikts, ka viņiem nekavējoties jādodas un jāturas tālu prom no visiem Libānas bruņotā grupējuma “Hizbullāh” izmantotajiem posteņiem, ziņo “Reuters”.

Izraēlas militārais preses pārstāvis viceadmirālis Daniels Hagari iepriekš televīzijā izplatīja līdzīgu brīdinājumu un norādīja, ka tas “tiek izplatīts arābu valodā visos Libānas tīklos un platformās”.

Izraēlas armijas preses pārstāvis Avičajs Adraī pirmdien paziņoja, ka drīzumā tiks veikti gaisa triecieni uz mājām Libānā, kurās “Hizbullāh” slēpj ieročus, aizsardzības ministram paziņojot, ka uzbrukumi bruņotajam grupējumam pastiprināsies.

Gandrīz gadu ilgais konflikts ar intensīviem pārrobežu triecieniem notiek paralēli karam Gazā starp Izraēlu un grupējumu “Hamās”.

Uz žurnālistu jautājumu par iespējamo Izraēlas sauszemes spēku iebrukumu Libānā Hagari atbildēja, ka “mēs darīsim visu nepieciešamo”, lai evakuētie Izraēlas ziemeļu iedzīvotāji droši atgrieztos savās mājās, kas nu kļuvusi par Izraēlas valdības kara prioritāti.

Hagari sacīja, ka grupējums civilajās ēkās glabā ieročus, tostarp raķetes.

Mediju brīfingā viņš iepazīstināja ar video, kurā redzams, kā “Hizbullāh” kaujinieki mēģina palaist raķeti no kādas dzīvojamās mājas Libānā un tam sekojošais Izraēlas trieciens mirkli pirms raķetes palaišanas.

“”Hizbullāh” jūs apdraud. Apdraud jūs un jūsu ģimenes,” paziņoja Hagari, uzsverot, ka Izraēla uzsāka triecienus pēc tam, kad konstatēja plānus apšaudīt tās teritoriju.

Kā ziņots, pirmdienas rītā Izraēlas kara lidmašīnas veikušas vairākus triecienus pilsētām gar Libānas dienvidu robežu un Bekas ieleju Libānas austrumos, kā arī Hermela rajonam Libānas ziemeļos.

 

Šī karadarbības eskalācija sekoja pēc nedēļas nogalē notikušajām smagajām apšaudēm, kad “Hizbullāh”, atbildot uz Izraēlas veiktajiem triecieniem, raidīja raķetes uz Izraēlas ziemeļiem.

BNN jau ziņoja, ka pagājušo nedēļu Libānā notika “Hizbullāh” rāciju un peidžeru sprādzienu vilnis, kuros grupējums vaino Izraēlu un kuru dēļ pieauga bažas par iespējamu plašāku konflikta izcelšanos reģionā un valstis aicināja abas puses uz savaldību. 

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | apstiprināts Aizsardzības ministrijas militārā personāla plāns 2024.-2030.gadam; prezidents vēlas Ārlietu ministrijas revīziju

Lasiet arī: VIDEO | Otrais sprādzienu vilnis rada bažas par plašāku Izraēlas un Libānas konfliktu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas