VIDEO | Turcija uzbrūk PKK spēkiem Sīrijā un Irākā pēc nāvējošā uzbrukuma Ankarā

Turcijas gaisa spēki vēlā trešdienas, 23.oktobra, vakarā uzbruka Kurdistānas Strādnieku partijas (PKK) objektiem Sīrijas ziemeļos un Irākā, paziņoja Turcijas Aizsardzības ministrija, atriebjoties par iepriekš dienas laikā notikušo nāvējošo uzbrukumu aizsardzības rūpniecības uzņēmuma galvenajai mītnei netālu no Ankaras, kurā tika nogalināti pieci, bet ievainoti 22 cilvēki un ko Ankara nodēvēja par teroristu uzbrukumu, ziņo “Politico” un “Reuters”.

Saskaņā ar Turcijas valsts ziņu aģentūras “Anadolu” sniegto informāciju vakara uzbrukumā tika iznīcināti 32 mērķi, un gaisa operācijas turpinās, piebilstot, ka nogalināti daudzi PKK locekļi.

Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Turcijas bruņotie spēki “apņēmīgi turpinās cīņu pret terorismu, līdz nebūs palicis ne viens pats terorists”.

 

Dienas sākumā Turcijas iekšlietu ministrs Ali Jerlikaja paziņoja, ka par uzbrukumu uzņēmuma “Turkish Aerospace Industries Inc.” (TUSAŞ) galvenajai mītnei, kurā tika nogalināti pieci cilvēki un 22 ievainoti, “visticamāk” ir atbildīgi PKK biedri.

“Darbības stils liecina, ka, visticamāk, uzbrukumu veikusi PKK. Kad identifikācija būs pabeigta un citi pierādījumi kļūs skaidrāki, mēs sniegsim konkrētāku informāciju,” viņš sacīja.

Valstij piederošais aizsardzības nozares ražotājs TUSAŞ šajā rūpnīcā ražo un montē militārās un civilās lidmašīnas. Ne PKK, ne kāds cits grupējums nav uzņēmies atbildību par uzbrukumu.

Turcijas prezidents Tajips Erdogans, kurš atrodas BRICS konferencē Krievijas pilsētā Kazaņā nosodīja uzbrukumu un pieņēma Krievijas prezidenta Vladimira Putina līdzjūtību. Uzbrukumu nosodīja arī NATO, ASV un Eiropas Savienība.

Trešdienas vardarbība ir jaunākais uzliesmojums notiekošajā cīņā starp Turciju un kurdu kaujinieku grupējumu, kuru Turcijas valdība un daži Rietumu sabiedrotie, tostarp ASV, ir pasludinājuši par teroristisku organizāciju.

Lasiet arī: Pielaidi valsts noslēpumam jau saņēmuši ap 60 pašvaldību izpilddirektori un viņu vietnieki

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas