ASV un Vācija izjaukusi Krievijas plānu nogalināt Vācijas ieroču firmas vadītāju

ASV un Vācijas izlūkdienesti izjauca Krievijas plānu nogalināt Vācijas ieroču ražotāja “Rheinmetall” izpilddirektoru Armīnu Papergeru (Armin Papperger), kas bijusi daļa no plašākas Krievijas plānu sērijas, kuru mērķis bija aizsardzības rūpniecības vadītāji visā Eiropā, atsaucoties uz CNN ceturtdienas, 11.jūlija, ziņojumu, kurā informāciju izpauduši ASV un Rietumu izlūkdienestu amatpersonas, raksta “Politico“.

“Pamatojoties uz jaunākajiem ziņojumiem par “Rheinmetall”, tieši par to mēs arī pēdējos mēnešos esam arvien skaidrāk un skaidrāk ziņojuši. Krievija īsteno hibrīdkara agresiju,” ceturtdienas vakarā NATO samita Vašingtonā ietvaros sacīja Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka (Annalena Baerbock).

“Mēs esam pieredzējuši uzbrukumus cilvēkiem Eiropas teritorijā. Mēs esam pieredzējuši uzbrukumus rūpnīcām. Un tas kārtējo reizi uzsver, ka mums kā eiropiešiem ir jāaizsargā sevi, cik vien labi spējam, un nedrīkstam būs naivi,” viņa sacīja.

ASV izlūkdienesti šā gada sākumā atklājuši plānu nogalināt Papergeru

un pēc tam informējuši Vāciju, kuras drošības dienestiem izdevies šo plānu izjaukt, CNN pastāstīja augsta ranga Vācijas valdības amatpersona.

“Rheinmetall” pārstāvis “Politico” apstiprināja, ka varas iestādes ir informējušas uzņēmumu par novērstajiem draudiem. Viņš uzsvēris, ka nav bijis konkrēts mēģinājums nogalināt Papergeru, bet tas drīzāk bijis tikai “plāns”.

“Rheinmetall” ir Vācijas vadošais 155 mm artilērijas lādiņu ražotājs un būtisks bruņojuma piegādātājs Ukrainai tās karā pret Krieviju. Saskaņā ar CNN informāciju uzņēmums drīzumā Ukrainā atvērs arī bruņumašīnu rūpnīcu, kas Krievijā ir izraisījis bažas.

Vācijas Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis e-pasta vēstulē portālam “Politico” gan konkrēti nekomentēja CNN ziņojumu, taču uzsvēra, ka ministrija ir modra un sadarbojas ar starptautiskajiem partneriem,

lai novērstu Krievijas draudus, tostarp kiberuzbrukumus, dezinformācija, spiegošanu un sabotāžu.

“Federālā valdība neļausies Krievijas iebiedēšanai. Mēs turpināsim darīt visu, kas ir mūsu spēkos, lai novērstu iespējamos draudus Vācijā,” piebilda preses pārstāvis.

CNN ziņojumā teikts, ka sazvērestība pret Papergeru bijis Krievijas valdības izsmalcinātākais plāns. CNN arī sazinājusies ar Vācijas un Krievijas vēstniecībām Vašingtonā, taču tās atteikušās komentēt šo gadījumu.

Krievijai iepriekš jau ir veikusi agresīvas darbības Vācijas teritorijā, tostarp FSB aģents 2019.gadā nogalināja čečenu bijušo separātistu un šī gada jūnijā Rietumu drošības amatpersonas apsūdzēja Krieviju ugunsgrēkā, kas Berlīnē izcēlās aizsardzības ražotājam “Diehl” piederošā metāla rūpnīcā.

Vācijas Zaļo deputāte un Aizsardzības komitejas locekle Sāra Nani (Sara Nanni) savā ierakstā vietnē “X” norādīja, ka tā ir “daļa no Krievijas kara pret Ukrainu”.

“Bet mums ir skaidri jāpasaka, ka arī pret mums vēršas. Šādu darbību mērķis ir atturēt nozari no aktīvas līdzdalības aizsardzībā – Ukrainas un mūsu,” sacīja Nani.

Lasiet arī: BNN pēta | Kurš ASV prezidents būtu labāks Baltijas valstīm?

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas