Bandu vardarbība Zviedrijā; Zviedrijas premjerministrs izsauc armijas vadību

Reaģējot uz bandu vardarbības pieaugumu Zviedrijā, premjerministrs Ulfs Kristersons (Ulf Kristersson) piektdien, 29.septembrī, aicināja uz tikšanos Zviedrijas bruņoto spēku vadītāju un valsts policijas priekšnieku, apsolot apkarot noziedzīgās bandas un atjaunot drošību valstī, ziņo Politico.

Zviedrijā pēdējā laikā pieaug ar bandām saistītas vardarbības līmenis, šomēnes vien reģistrēti 11 nāves gadījumu. Ceturtdien, 28.septembrī, Stokholmas tuvumā atsevišķos incidentos tika nošauti divi vīrieši, un 25 gadus veca sieviete zaudēja dzīvību bumbu sprādzienā netālu no Upsalas, tādējādi palielinot bažas par pieaugošo vardarbību valstī.

Zviedrijas premjerministrs pauda dziļas bažas par bandu vardarbības eskalāciju valstī, norādot, ka tā

ietekmē arvien vairāk nevainīgu cilvēku un bērnu,

vienlaikus skaidrojot vardarbības pieaugumu ar, viņaprāt, “bezatbildīgu imigrācijas politiku”, “neveiksmīgu integrāciju” un “politisko naivumu”. Kristersons uzsvēra situācijas nopietnību un apņēmās “iet citādāku ceļu”, lai risinātu šo jautājumu.

Sanāksmē ar bruņoto spēku virspavēlnieku un policijas komisāru premjerministrs plāno izpētīt armijas un policijas sadarbības stratēģijas krīzes risināšanā, apspriežot gan pašreizējās juridiskās iespējas, gan nepieciešamās izmaiņas tiesību aktos. Turklāt Zviedrija plāno īstenot stingrākus pasākumus, piemēram,

pastiprinātu uzraudzību un stingrākus sodus.

Zviedrijas bijusī premjerministre Magdalēna Andersone (Magdalena Andersson) ceturtdien, pieaugošās bandu vardarbības risināšanai, aicināja izsaukt armiju un bruņoto spēku vadītājs Mikaels Bidēns (Micael Bydén) intervijā zviedru laikrakstam Dagens Nyheter pauda gatavību atbalstīt un sadarboties ar policijas spēkiem, lai risinātu šo situāciju.

Lasiet vairāk: Galvenās bažas saistībā ar Slovākijas vēlēšanām

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas