Brīvdienās vietām novērosim sniegu

Piektdien, 15.martā, lietus sagaidāms vien vietām, bet sestdien un svētdien jau lielākajā valsts daļā. Pakāpeniski teritorijā ieplūstot aukstākai gaisa masai, svētdien vietām novērosim arī slapju sniegu un sniegu, tomēr noturīga sniega sega neveidosies, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sestdien, sākot ar rītu, jūras piekrastes rajonos redzamību pasliktinās migla un dūmaka. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, piekrastes rajonos brāzmās sasniedzot 15 m/s, bet svētdien pēcpusdienā vējš iegriezīsies no ziemeļu puses.

Sinoptiķi norāda, ka naktīs minimālā gaisa temperatūra būs +2…+7 grādu robežās, tik dažviet termometra stabiņš noslīdēs par kādu grādu zemāk. Diennakts gaišās stundas būs jūtami silti – gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +7…+12 grādiem, svētdien līdz +3…+8 grādiem. 

Jaunās nedēļas pirmajā pusē Latvijas teritorijā turpinās ieplūst aukstāka gaisa masa, tādēļ nakts stundās daudzviet termometra stabiņš noslīdēs zem 0 grādu atzīmes. Nakts uz otrdienu būs visaukstākā – ziemeļaustrumu rajonos termometra stabiņš noslīdēs līdz -3…-5 grādu atzīmei. Atmosfēras spiedienam paaugstinoties, dominēs lēns vējš, kā arī nokrišņi mitēsies un atkal iestāsies sauss laiks.

Šī brīža prognozes liecina, ka no ceturtdienas Latvijas teritorijai pietuvosies vairāki cikloni, tādēļ laiks kļūs vējains un nokrišņiem bagātāks. 

Lasiet arī: BNN pēta | Ģeopolitiskās spriedzes dēļ arvien vairāk lietuviešu domā par “plānu B” – aizbraukšanu no valsts

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas