Šodien spēkā ir dzeltenais brīdinājums par stipru snigšanu

Pirmdien, 22.aprīlī, un otrdien debesis klās mākoņu sega, kas visā valsts teritorijā atnesīs lietu, kas pakāpeniski pāries slapjā sniegā un sniegā, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Pirmdien snigšanas rezultātā vietām rietumu un centrālajos rajonos var izveidoties 5-9 cm bieza sniega sega, līdz ar to spēkā ir dzeltenais brīdinājums par stipru snigšanu, taču vakarā, turpinoties snigšanai, sniega sega lokāli palielināsies līdz 10 cm – spēkā būs oranžais brīdinājums, stāsta LVĢMC.

Sinoptiskās situācijas dēļ lokāli pastāv iespēja dzirdēt arī kādu pērkona dārdu.

Atsevišķos posmos ceļi kļūs slideni, un redzamība intensīvo nokrišņu ietekmē var būt apgrūtināta, sinoptiķi tāpēc aicina satiksmes dalībniekiem ievērot piesardzību!

Jau naktī uz pirmdienu, sākot ar piekrasti, pastiprināsies ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš, kas pakāpeniski iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem, brāzmās sasniedzot 15-19 m/s. Otrdien dienas laikā ne tikai pakāpeniski pierims vējš, bet arī nokrišņi kļūs arvien mazāk. Laiks būs vēss, jo gaisa temperatūra kā diennakts tumšajās, tā arī gaišajās stundās lielākajā valsts daļā būs 0…+5 grādurobežās.

Nedēļas vidū starp mākoņiem vietām izsprauksies saule. Trešdien lielāko dienas daļu būtiski nokrišņi nav gaidāmi, taču vakarpusē Latviju no dienvidiem sasniegs jauna nokrišņu zona, kas visā valstī nesīs lietu, kura ietekmē pirmīt izveidojusies sniega sega strauji kusīs. Ceturtdien vējš atkal kļūs stiprāks, taču tuvākam vakaram gan lietus, gan arī vēja brāzmas pakāpeniski mitēsies. Ja nakts uz trešdienu būs auksta, vietām gaisa atdziestot līdz pat -5 grādiem, tad dienā pamazām sāks ieplūst siltāka gaisa masa, līdz ar to gaisa temperatūra nedēļas vidū lielākoties būs +3…+8 grādu robežās.

Nedēļas izskaņā pakāpeniski paaugstināsies atmosfēras spiediens, kā rezultātā laikapstākļi kļūs labvēlīgāki – nokrišņu būs mazāk un arī vējš nepūtīs tik stipri. Gaisa temperatūra kā nakts, tā arī dienas laikā būs augstāka – brīvdienās termometra stabiņš dažviet varētu pakāpties pat virs +15 grādu atzīmes.

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | “LTG Link” saņem 200 miljonu eiro aizdevumu vilcienu iegādei; deputāti sāk debates par stingrākām prasībām ārvalstniekiem

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas