Lielbritānijā par likumu kļūst Ruandas patvēruma meklētāju plāns

Lielbritānijas karalis Čārlzs ceturtdien, 25.aprīlī, ir apstiprinājis valdības shēmu, atbalstot premjerministra Riši Sunaka (Rishi Sunak) plānu nosūtīt patvēruma meklētājus uz Ruandu, tādējādi, ar karalisko piekrišanu, noslēdzot likumdošanas procesa pēdējo posmu, pēc tam, kad parlaments šīs nedēļas sākumā apstiprināja likumprojektu pēc strīdīgas cīņas starp valdību un oponentiem, ziņo Reuters.

Ceturtdien Lordu palātā tika paziņots par Karalisko piekrišanu, kas nozīmē, ka Ruandas drošības (patvēruma un imigrācijas) likumprojekts tagad kļūs par likumu.

Parlaments apstiprināja likumprojektu agrā otrdienas rītā,

tajā pašā dienā, pieci migranti, tostarp bērns, gāja bojā, mēģinot šķērsot noslogoto Lamanša šaurumu no Francijas uz Lielbritāniju pārpildītā laiviņā ar 112 cilvēkiem.

Kopš 2018.gada desmitiem tūkstošu cilvēku ir mēģinājuši doties pāri Lamanša šaurumam uz Lielbritāniju. Reaģējot uz to, Lielbritānija ir pavadījusi divus gadus, pārvarot pretestību pretrunīgi vērtētajai politikai, kuras mērķis ir atturēt patvēruma meklētājus no šādiem bīstamiem ceļojumiem, nosūtot viņus uz Ruandu.

Premjerministrs Sunaks paziņoja, ka pirmie reisi uz Ruandu varētu sākties pēc 10 līdz 12 nedēļām pēc likumprojekta pieņemšanas.

Saskaņā ar Ruandas plānu visi, kuri nelegāli ieradušies Lielbritānijā pēc 2022.gada 1.janvāra, tiks nosūtīts uz Ruandu, kas atrodas aptuveni 6 400 km attālumā. Saskaņā ar oficiālajiem datiem kopš šī datuma ir ieradušies vairāk nekā 50 000 cilvēku.

Lasiet arī: Sunaks sola turpināt cīņu pēc neveiksmes tiesā saistībā ar Ruandas patvēruma plānu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas