VIDEO| Pekinā reģistrēti 140 gados spēcīgākie nokrišņi

Ķīnas galvaspilsētā pēdējās dienās reģistrēti 140 gados spēcīgākie nokrišņi, kas izraisījuši plūdus un laupījuši dzīvību 21 cilvēkam.

Taifūna Doksuri atnestās lietusgāzes ir pārpludinājušas reģionu, pārvēršot ielas par kanāliem, kuros avārijas dienestu brigādes izmanto gumijas laivas, lai glābtu iestrēgušos iedzīvotājus.

No sestdienas līdz trešdienas rītam Pekinā nolijuši 744,8 milimetri nokrišņu, trešdien, 2.augustā, ziņoja Pekinas Meteoroloģijas birojs.

Rekordlielā nokrišņu daudzuma dēļ Pekinu un apkārtējo Hebei provinci skāruši spēcīgi plūdi, ūdenim sasniedzot bīstamu līmeni. Lietus izpostījis ceļus un pārrāvis elektroapgādi un pat dzeramā ūdens padevi. Galvaspilsētas apkārtnē esošās upes ir pārplūdušas.

Lietusgāzēs apstiprināto bojāgājušo skaits Pekinā trešdien sasniedza 21, bet vismaz 26 cilvēki joprojām ir pazuduši bez vēsts.

Plūdu dēļ evakuēti gandrīz 850 000 cilvēku, pavēstīja Hebei provinces varasiestādes. Glābšanas darbi turpinās.

Iepriekšējais nokrišņu rekords Pekinā tika reģistrēts 1891.gadā, kad pilsētā nolija 609 milimetri nokrišņu, trešdien paziņoja Pekinas Meteoroloģijas birojs.

Kamēr Doksuri pakāpeniski zaudē spēku un pašreiz tiek uzskatīts jau tikai par tropisko vētru, Ķīnai tuvojas taifūns Khanun.

Ķīna šovasar pieredzējusi ekstrēmus laikapstākļus un valstī reģistrētas rekordlielas temperatūras. Zinātnieki norāda, ka klimata pārmaiņas šos apstākļus vēl vairāk saasina.

Lasiet arī: Pazudis Ķīnas bijušas ārlietu ministrs; joprojām nav skaidrojuma amatpersonu maiņai

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas