Graudiņai un Samoilovai dalīta piektā vieta olimpisko spēļu pludmales volejbola sacensībās

Trešdien, 7. augustā, ar zaudējumu Brazīlijas duetam un dalītu piekto vietu Parīzes olimpisko spēļu turnīru beidza Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova.

Parīzē ar devīto numuru izsētais Latvijas duets ar 0-2 (16:21, 10:21) zaudēja pasaules ranga līderēm brazīlietēm Eduardai Lizboai un Anai Patrisijai Silvai.

Pirmajā setā, nepārliecinoši spēlējot pāra bloķētājai Silvai, latvietes pēc Samoilovas serves pa Lizbou panāca 6:0 pārsvaru, taču drīz vien pēc Silvas “eisa” rezultāts kļuva neizšķirts – 7:7, bet pēc Lizboas uzbrukuma – 11:8 brazīliešu labā.

Latvietes guva trīs punktus pēc kārtas, pēc Graudiņas bloka pret Lizbou panākot 11:11, taču seta turpinājumā brazīlietes rezultātā attālinājās arvien tālāk, uzvarot setu ar 21:16. Pēdējā punkta izspēlē Graudiņa bloķēja Silvu, bumbai nedaudz lidojot autā.

Otrajā setā Latvijas pāris vairāk servēja pa Lizbou, taču pēc viņas uzbrukuma rezultāts tapa 5:1 Brazīlijas pāra labā. Pēc Samoilovas kļūdas uzbrukumā rezultāta starpība bija jau seši punkti (9:3).

Samoilovas kontā šajā spēlē 14 punkti, trīs gūstot ar servi. Graudiņa guva 9 punktus, trīsreiz izceļoties blokā.

Samoilova pieļāva sešas kļūdas 28 uzbrukumos, divreiz kļūdījās 17 servēs, bet aizsardzībā tika klāt piecām bumbām. Graudiņa pa divām reizēm kļūdījās 15 uzbrukumos un desmit servēs.

Pretiniecēm Lizboa no 17 punktiem 15 guva ar uzbrukumu un divus – ar servi, bet Silva piecus no 16 punktiem sakrāja blokā un divus – no serves līnijas.

“Sākums tiešām bija ļoti labs, un, es domāju, tas lika viņām iespringt un saprast, ja viņas turpinās tāpat spēlēt, nekas labs viņām nesanāks. Šoreiz viņas saņēmās un nospēlēja uz 200 procentiem,” pēc cīņas LTV7 tiešraidē teica Anastasija Samoilova. “Mums sākumā viss gāja no rokas – serve, bloks un aizsardzība. Viss sanāca. Bija mums kļūdas, bet bija gan daudzi bloki, gan vairākas aizsardzības, taču nemācējām bumbu ielikt laukumā. Viņas atkāpās no tīkla, cēla augšā bumbas un tad sita mums atpakaļ. Viņas ir pasaules pirmā komanda. Mēs zinājām, ka viņas spēlē ļoti labi. Viņas tiešām ir pelnījušas būt olimpisko spēļu pusfinālā.”

“Brazīlietes parādīja, ka šobrīd ir pasaules labākā komanda. Šī ir tā Brazīlijas komanda, kas ir uzvarējusi pasaules čempionātus, un viņas to pēdējos turnīros neparādīja. Mēs pēdējo gadu garumā esam viņām bijušas kā skabargas, pēdējās reizēs arī uzvarot, un šodien viņas sasita mūs,” piebalsoja Tīna Graudiņa. “Viņām varbūt paveicās, jo reti ir tā, ka es tik daudz bloķēju, un visu laiku pēc tam bumba iekrīt viņām rokās. Vajadzētu būt kaut vai pusei uz pusi, bet šajā spēlē gandrīz viss iekrita viņām atpakaļ rokās. Volejbola dievs šodien bija ar viņām.”

Vērtējot turnīru kopumā, Samoilova bilda, ka “gan ceturtā vieta pagājušajā Olimpiādē, gan piektā šajā – mēs izdarījām milzīgu darbu šajā olimpiskajā ciklā. Izaugām kā komanda. Šoreiz piektā vieta, bet tas ir ļoti augsts un labs rezultāts.”

Pusfinālā brazīlietēm ceturtdien būs jāspēlē ar Austrālijas duetu Mariafe Artačo del Solara/Talikva Klensija, kuras sacensībās izsētas ar 14. numuru.

Graudiņa un Samoilova pirms trim gadiem Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja ceturto vietu.

Jau nākamnedēļ, no 13. – 18. augustam Nīderlandē norisināsies Eiropas čempionāts pludmales volejbolā, kur Tīna un Anastasija izliktas ar trešo numuru un startēs C grupā kopā ar komandām no Polijas, Francijas un Nīderlandes.

Lasiet arī: Arestē pakistānieti par plānu nogalināt ASV politiķus, iespējams, arī Trampu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas