Kariņš aicinās uz sarunu visu piecu partiju pārstāvjus, Dombrava par to ironizē

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) rosinās kopīgu sarunu starp Jaunās Vienotības (JV), Nacionālās apvienības (NA), Apvienotā saraksta (AS), “Zaļo un zemnieku savienības” (ZZS) un Progresīvo pārstāvjiem. Jānis Dombrava (NA) premjera uzstājībā redz “dīvainu precedentu”.

Premjers nodomu kopā apspriest īstenojamās reformas izsacīja trešdien, 14.jūnijā, pēc tikšanās ar NA politiķiem. Iepriekš Kariņš bija ticies ar AS, ZZS un Progresīvajiem. Valdības vadītājs cer šādā sarunā panākt vienošanās par piecām partijām kopīgi veicamajiem darbiem. Atkarībā no grafiku salāgošanas, tikties varētu šonedēļ vai nākamnedēļ.

Konkrētus termiņus šādu sarunu ilgumam premjers atturējās minēt, tomēr no atbildes uz jautājumu par Jāņiem, iespējams, būtu secināms, ka partiju sarunām varētu tikt dota iespēja vismaz līdz saulgriežiem.

Pēc tikšanās ar premjeru un vēl pirms Kariņa paziņojuma NA politiķis Jānis Dombrava norādīja: lai gan ir loģiski, ka gan JV ir savas, “neatkarīgi kā to saucam – ultimāti, prioritātes”, gan NA ir savas prioritātes, tomēr viņa pārstāvētā partija neredz nepieciešamību paplašināt koalīciju.

Dombrava akcentēja, ka

valdības darbs jau tagad ir dinamiskākais pēdējo desmit gadu laikā.

Pašreizējā situācija, viņa ieskatā ir “dīvains precedents”, kad Ministru prezidents rosina transformēt paša vadīto valdību.

Jau vēstīts, ka pašlaik valdošajā koalīcijā strādā JV, NA un AS, taču pēc Valsts prezidenta vēlēšanām, kurās koalīcijas partijas nespēja vienoties par atbalstu vienam kandidātam, Kariņš ir sācis sarunas par iespējamu koalīcijas paplašināšanu ar ZZS un Progresīvajiem, kam NA un AS līdz šim iebildušas.

Kariņš jau iepriekš tika izteicies, ka vēlas koalīcijas paplašināšanu, lai panāktu raitāku darbu skolu tīkla sakārtošanā, veselības aprūpes situācijas uzlabošanā, darbaspēka jautājumos, valsts kapitālsabiedrību virzīšanā uz biržu un sociālajos jautājumos, proti, nepieciešama Stambulas konvencijas ratifikācija “kā simbolisks, bet dziļi nozīmīgs Saeimas žests” un Satversmes tiesas lēmuma izpilde, kas saistās ar kopdzīves regulējumu.

Lasiet arī: Kāpēc Kariņš grib ievilkt valdībā ar ASV sankcionētu politiķi saistītu partiju?

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas