Krievijas parlaments pieņem likumu par mantas konfiskāciju armijas kritizētājiem

Krievijas Valsts dome trešdien, 31.janvārī, otrajā un trešajā lasījumā vienbalsīgi apstiprināja likumprojektu, kas paredz mantas konfiskāciju cilvēkiem, kas notiesāti par “viltus ziņām” par Krievijas armiju.

Likums vēl ir jāapstiprina parlamenta augšpalātai un jāparaksta Vladimiram Putinam.

Jaunais likums ļaus varasiestādēm konfiscēt naudu, vērtslietas un citus īpašumus, kā arī atņemt notiesātajiem goda nosaukumus.

Krievijas tiesas par “viltus ziņām” un armijas “diskreditāciju” atzīst visu informāciju par Krievijas karu Ukrainā, kas ir pretrunā ar Kremļa oficiālo nostāju.

Vismaz puse notiesājošo spriedumu lietās par “viltus ziņām” par armiju ir gadījumos, kad Krievijas pilsoņi izteikušies par Krievijas karavīru veikto Ukrainas mierīgo iedzīvotāju nogalināšanu.

Maskava armijas kritiku padarīja nelikumīgu neilgi pēc tam, kad 2022.gada februārī uzsāka pilna mēroga uzbrukumu Ukrainai, un kopš tā laika ir aizturējusi tūkstošiem kara pretinieku.

Pēc Krievijas cilvēktiesību ziņu vietnes “OVD-Info” aprēķiniem Krievijā par pretkara nostāju ir ierosinātas lietas pret vismaz 830 cilvēkiem, tostarp vismaz 250 par “viltus ziņām” par Krievijas armiju.

Lasiet arī: Pret karu noskaņotais prezidenta kandidāts Nadeždins savāc pietiekami parakstu, lai izaicinātu Putinu

Lasiet arī: Navaļnija sabiedrotie plāno izjaukt Putina ceļu uz prezidenta amatu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas