VIDEO| Zelenskis: Krievija plāno sarīkot radiācijas noplūdi Zaporižjas AES

Ukrainas izlūkdienestu rīcībā nonākusi informācija, ka Krievija apsver iespēju sarīkot teroraktu Zaporižjas atomelektrostacijā, videovēstījumā norāda Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

“Attiecībā uz Zaporižjas atomelektrostaciju es atgādinu tiem, kas aizmirsuši: šī ir lielākā atomelektrostacija Eiropā.

Krievija izmanto Zaporižjas atomelektrostaciju kā elementu savā agresijā.

Tā ieņem staciju. Piesedz ar to tuvējo pilsētu apšaudes. Glabā tajā ieročus un tur militārpersonas. Tagad mūsu izlūkdienestiem ir informācija, ka Krievija apsver scenāriju veikt teroraktu Zaporižjas atomelektrostacijā. Terora aktu ar radiācijas noplūdi. Viņi tam visu sagatavojuši,” norāda Ukrainas prezidents.

Zelenskis uzsver, ka viņam vairākkārt nācies atgādināt, ka radiācija nepazīst valsts robežas. “To, kam tā trāpa, nosaka tikai vēja virziens. Mēs nododam visu pieejamo informāciju saviem partneriem – visiem pasaulē.

Visus pierādījumus. Eiropa, Amerika, Ķīna, Brazīlija, Indija, arābu pasaule, Āfrika – visām valstīm, pilnīgi visiem tas ir jāzina. Starptautiskajām organizācijām. Pilnīgi visiem

. Nekad un nekur nedrīkst notikt teroristu uzbrukumi atomelektrostacijām. Šoreiz nevajadzētu būt kā ar Kahovku: pasaule ir brīdināta, tāpēc pasaule var un tai ir jārīkojas,” sacīja prezidents.

Zaporižjas atomelektrostacija ir Krievijas iebrucēju kontrolē kopš pagājušā gada marta. Tāpat iebrucēji mērķtiecīgi pārvērš atomelektrostaciju par militāro bāzi, vēsta Unian.

Starptautiskās Atomenerģijas aģentūras eksperti brīdinājuši, ka karadarbība stacijā var izraisīt milzīgu katastrofu.

Ukrainas Galvenās izlūkošanas direkcijas vadītājs Kirils Budanovs savulaik sacījis, ka krievi papildus mīnējuši Zaporižjas AES. Pēc viņa teiktā, šausmīgākais ir tas, ka mīnēts AES dzesētājs.

Lasiet arī: Putins pret pandām: Krievijā slēdz WWF biroju

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas