No Krišjāņa Valdemāra ielas evakuētie vēl nevar atgriezties mājās

Trīs iedzīvotāji no evakuētajām ēkām Krišjāņa Valdemāra ielā lūguši atbalstu izmitināšanai,  un pašlaik evakuētie iedzīvotāji savās mājās atgriezties nevar, svētdien, 19.februārī, preses brīfingā sacīja Rīgas domes priekšsēdētāja viertniece Linda Ozola (bloks KODS RĪGAI).

Jau vēstīts, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki sestdien, 18.februāra, vakarā pulksten 18.52 saņēma Rīgā izsaukumu uz kādu ēku Krišjāņa Valdemārā ielā, jo tajā izveidojušās plaisas. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka ēkā ir izveidojušās redzamas plaisas, un sāka cilvēku evakuāciju. Sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju tika nodrošināts autobuss evakuēto cilvēku izmitināšanai.

Jau ir ziņots, ka bīstamības dēļ Rīgā uz nenoteiktu laiku slēgta satiksme Krišjāņa Valdemāra ielas posmā no Šarlotes ielas līdz Alojas ielai. Tādēļ atsevišķās vietās slēgtā Krišjāņa Valdemāra ielas posma rajonā veidojas sastrēgumi, pirmdien, 20.feburārī liecināja informācija vietnē balticmaps.eu.

Informācija par ēkas stāvokli nodota Rīgas pilsētas būvvaldei. Uz notikuma vietu bija devušies 23 glābēji. VUGD informē, ka no divām blakus esošām ēkām sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju

evakuēti 33 cilvēki, suns un divi kaķi.

Šiem iedzīvotājiem ir nodrošināts atbalsts krīzes režīmā, izmitinot  viņus piecas dienas. Vienlaikus Ozola norādīja, ka arī tie iedzīvotāji, kas pašreiz raduši patvērumu pie draugiem, var vērsties pēc patvēruma, un lai to saņemtu, jāvēršas Rīgas pašvaldības policijā.

«Apzinoties, ka situācija var ieilgt, iedzīvotājiem, kam nepieciešama ilgtermiņa palīdzība ar mājokli, pašvaldība sniegs visu atbalstu, vēršoties mājokļu vides departamentā vai apkaimju iedzīvotāju centros,» sacīja Ozola, norādot, ka precīza informācija tiks publiskota Rīgas domes mājaslapā.

Tāpat viņa informēja, ka iedzīvotājiem ir iespējams pieteikties krīzes pabalstam. Attiecībā uz vienu cilvēku pabalsts ir pielīdzināts vienam minimālajam atalgojumam valstī, kas ir 620 eiro vienam cilvēkam vai 1240 eiro uz vienu mājsaimniecību. Lai saņemtu pabalstu, jāvēršas Rīgas sociālajā dienestā. Savukārt gadījumos, ja nepieciešama cita palīdzība, piemēram, iedzīve, pārtika un apģērbs, par to arī jāvēršas sociālajā dienestā, un pašvaldība to nodrošinās, sacīja Ozola.

Ja ēka pēc ugunsgrēka vai citas nelaimes nav izmantojama, dzīvokļu īpašniekiem Rīgas pašvaldība piedāvā saņemt gan sociālo palīdzību, gan iespēju apmesties pagaidu miteklī. Tāpat Rīgas dome informē, ka evakuētajiem iedzīvotājiem ir tiesības pašvaldībā saņemt krīzes pabalstu – līdz 500 eiro vienam cilvēkam vai līdz 1000 eiro ģimenei.

Lasiet arī: Bijušie Konservatīvo RD deputāti piesaista sev Mičerevski

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas