VP priekšnieka vietnieks atvainojas par pieļauto Cesmaņa bēgšanu

Valsts policijas (VP) priekšnieka vietnieks Andrejs Grišins TV3 ziņu raidījumā atvainojās sabiedrībai par tās darbinieku konvoja pieļauto Mārtiņa Cesmaņa bēgšanu. [VP priekšnieks ir Armands Ruks – BNN.]

Grišins par Mārtiņa Cesmaņa aizbēgšanu no Valsts policijas konvoja un Māra Kovaļova aizbēgšanu no Rīgas Centrālcietuma, otrdien, 1.augusta, intervijā TV3 raidījumam 900 sekundes norādīja, ka tie ir divi šokējoši gadījumi un tam tā nevajadzētu būt. [Viņš ir VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks, kuram padotie darbinieki par aizturēto konvojēšanu neatbild – BNN.] 

“Valsts policijas kolektīva vārdā es vēlos atvainoties sabiedrības priekšā par to, ka mūsu konvojs nepienācīgi veica savus dienesta pienākumus un pieļāva šādu bēgšanu,” teica Grišins. Viņš arī skaidroja, ka saistībā ar Cesmaņa aizbēgšanu sākta dienesta pārbaude un,

visticamāk, atbildīgajiem tiks piemērots disciplinārsods.

Dienesta pārbaudes laikā tiks pievērsta uzmanība auto transportam – proti, vai tas ir gana piemērots, lai droši varētu transportēt personas un tām nebūtu iespējas aizbēgt.

Komentējot Valsts policijas plaši izvērstos meklēšanas pasākumus, par kuriem daļa iedzīvotāju pauda neizpratni sociālajos tīklos, Grišins norādīja, ka šādi pasākumi sākti, ņemot vērā to, ka Cesmanis aizbēga ar nepiemērotu apģērbu, bez sakaru līdzekļiem. Tika pieļauts, ka viņš varētu izdarīt jaunus noziegumus, izmantojot arī vardarbību.

Jau ir vēstīts, ka 1981.gadā dzimušais Cesmanis 27.jūlija pēcpusdienā izbēga no Valsts policijas transportlīdzekļa Sarkandaugavā, Meža prospektā. Vīrietim bēgšanas brīdī bija basas kājas un rokas bija priekšpusē saslēgtas rokudzelžos. Vakara gaitā viņš gan bija jau ieguvis sporta kurpes, un tika pieļauts, ka vēlāk varētu būt atbrīvojies arī no rokudzelžiem.

Ceturtdienas vakarā Cesmanis tika manīts Rīgas centrā ar uz pleciem uzliktu tumšu virsjaku, cepurē un apavos. Vīrietim ceturtdien kriminālprocesā saistībā ar laupīšanu kā drošības līdzeklis tika piemērots apcietinājums. Cesmanis tika notverts 28.jūlijā.

Savukārt 23.jūlijā no Rīgas Centrālcietuma izbēga par slepkavības mēģinājumu aizdomās turētais, 1993.gadā dzimušais Kovaļovs, kuru dažu stundu laikā izdevās aizturēt Sarkandaugavā. Pašlaik Kovaļovs atrodas Latvijas cietumu slimnīcā Olainē, jo bēgšanas laikā ir savainojis kāju.

Lasiet arī: BNN pēta| Sabiedrību šokē policijas darba “kvalitāte”

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas