Pēc saulesbriļļu zādzības atkāpjas Norvēģijas kreiso līderis

Norvēģijas kreisā spārna partijas līderis Bjērnars Moksness (Bjørnar Moxnes) pirmdien atkāpies no amata pēc tam, kad atklātībā nonāca informācija par zādzību Oslo lidostā, raksta Politico.

Moksness vada Norvēģijas Sarkano partiju, kam parlamentā ir astoņas vietas. 16.jūnijā beznodokļu zonas veikala novērošanas kameru ieraksti parādīja, ka Moksness nozog divas Hugo Boss saulesbrilles. Kad ieraksts nonāca internetā un guva popularitāti, politiķis jūlija sākumā paziņoja par slimības atvaļinājumu.

Pirmdien, 24.jūlijā, dienu pirms atgriešanās pēc slimošanas, Moksness atzina zādzību un atkāpās no partijas vadītāja amata. Viņš sociālajā tīklā Facebook rakstīja:

“Daudzi man vaicā, kā es varēju izdarīt kaut ko tik muļķīgu. Es pats pēdējās nedēļās esmu to sev jautājis neskaitāmas reizes.

Man nav pienācīga izskaidrojuma.”

Jau dienu iepriekš, 23.jūlijā, Sarkanās partijas izpildkomiteja lēma, ka Moksnesu aizvietos Marī Snēve Martinusena (Marie Sneve Martinussen). Moksness partiju vadīja 11.gadus. Martinusena pirmdien nosodīja gan zādzību, gan to, kā Moksness reaģējis uz skandālu, jo viņš sākotnēji nesniedza pareizu informāciju. Viņa sacīja: “Es esmu gan dusmīga, gan sarūgtināta, un esmu to Bjērnaram darījusi zināmu ļoti tieši un nepāprotami.”

Martinusena gan norādīja, ka ņemot vērā atvainošanos un atkāpšanos pēc skandāla, viņa uzskata šo jautājumu par slēgtu. Viņa vadīs partiju līdz 2024.gadam.

Lasiet arī: Somijas finanšu ministre atvainojas par rasistiskiem izteikumiem internetā

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas