RD koalīcijas sarunās – gan divpusējas, gan četru pušu tikšanās

Rīgas domes koalīcijas sarunās tās Jaunās Vienotības (JV), Nacionālās apvienības/Latvijas reģionu apvienības (NA/LRA), bloka Kods Rīgai (KR) un Par/Progresīvo (PP) frakcijas ir aicinātas uz tikšanos otrdien, 25.jūlijā, pulksten 10, ziņo domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Vilnis Ķirsis (JV).

JV uzskata, ka var notikt arī individuālās tikšanās, tāpēc ir gatava pēc šīs tikšanās piedalīties arī divpusējās sarunās ar Progresīvajiem. Reizē, JV skatījumā,

četru pušu sarunām ir jābūt galvenajam sarunu formātam,

atzīmēja Ķirsis. Savukārt Progresīvie plānojuši tikties atsevišķi ar JV otrdien pulksten 11.

Vaicāts, līdz kādam termiņam ir jāvienojas par Rīgas domes jauno vadību, tās priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs atzīmēja, ka gribētos ātrāk, bet Progresīvie neesot “tik steidzīgi ar šo procesu”.

Taujāts par svarīgākajiem darbiem, kas galvaspilsētas domei būtu jāpaveic atlikušo nepilnu divu gadu termiņā, Ķirsis atzīmēja, ka prioritāri ir apspriesti vairāk nekā 30 punkti.

Kā svarīgākos darbus savā līdz šim pārraudzītajā satiksmes nozarē JV politiķis redz pabeigt tādus lielos projektus kā Austrumu maģistrāle, Brasas tilts, būvniecības projektus Mūkusalā un Ģenerāļa Radziņa krastmalā. Ķirsis uzsvēra arī nepieciešamību pagūt iesākt Zemitānu un Vanšu tilta rekonstrukciju, tāpat

Rīgas skolās ir veiksmīgi jāpāriet uz mācībām latviešu valodā.

Kā ziņots, bijušajiem Rīgas domes koalīcijas partneriem, kuri turpina sarunas par iespējām turpināt kopīgu darbu pašvaldībā, pagaidām ir atšķirīgs redzējums, kuram politiskajam spēkam pienāktos tiesības virzīt nākamo domess vadītāja amata kandidātu.

JV, NA/LRA un KR uzskata, ka tieši viņu blokam pienāktos tiesības virzīt nākamo domes priekšsēdētāju, kamēr PP tiek piedāvāts virzīt tā vietnieka amata kandidātu. PP pārstāve Justīne Panteļejeva iepriekš norādīja, ka PP ir uzklausījusi šo piedāvājumu un to izvērtēs, taču šim piedāvājumam pagaidām atbalstu nepauž. Līdz ar to pašlaik no PP netiek izslēgta iespēja virzīt gan mēra amata kandidātu, gan vicemēra amata kandidātu.

JV, NA/LRA un KR ir noraidījušas visus PP priekšlikumus – samazināt domes priekšsēdētāja posteņu skaitu no trim līdz vienam un pārdalīt atbildības sfēras, JV atņemot atbildību par tagad pārzināto satiksmes jomu.

Lasiet arī: BNN vaicā | VARAM nejauksies RD konfliktā, ļoti cer Sprindžuks

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas