Latvijā daudzviet līņās un pūtīs brāzmains vējš

Otrdien kā dienas, tā arī nakts laikā debesis lielākoties aizklās mākoņi. Palaikam tie atnesīs slapju sniegu un lietu, bet naktī austrumu rajonos arī sniegu. Ceļi saglabāsies slideni, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Lai gan vējš mēreni līdz mēreni stipri pūtīs no dienvidiem, dienvidrietumiem, tas visā valstī brāzmās pastiprināsies līdz 15-19 m/s, bet naktī piekrastē sasniegs līdz pat 20-22 m/s! Otrdienas nakts sākumā gaisa temperatūra būs +1…+4 grādi, austrumu rajonos par dažiem grādiem zemāk, tur 0…-2 grādi, tomēr nakts gaitā tā pakāpeniski paaugstināsies. Dienā gaiss iesils līdz -2…+4 grādiem, norāda sinoptiķi.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs atzīmē, ka turpmākajās dienās laika apstākļi saglabāsies līdzīgi, tos turpinās ietekmēt vairāku ciklonu darbība – laiks būs mākoņains, palaikam sagaidīsim nokrišņus un izjutīsim brāzmaināku vēju, kas būs stiprāks tieši piekrastes rajonos un dominēs no dienvidiem. Ieplūstot nedaudz siltākam gaisam, lielākoties gaidāms lietus un slapjš sniegs, taču dažviet vēl uzsnigs. Īpaša uzmanība nokrišņiem jāpievērš trešdien, jo vietām tie būs stipri.

Gan naktīs, gan dienās gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga, termometra stabiņš lielākoties pieturēsies 0…+5 grādu robežās, tikai dažviet tas var noslīdēt par kādu grādu zemāk.

Pēc šī brīža prognozes, nedēļas nogalē spiediens paaugstināsies un laiks kļūs labvēlīgāks – nokrišņi mitēsies un vējš kļūs lēnāks. Lai gan drēbes paliks sausākas un sejā nesitīsies vējš, atkal gaisa temperatūra pazemināsies un lielākajā valsts daļā sasniegs mīnusus.

Lasiet arī: Autobusu starp lidostu “Rīga” un Rīgas centru varētu ieviest gada pirmajā pusē

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas