Sals vietām sasniegs -17 grādus

Lai gan ceturtdien, 8.februārī, brīžiem uzspīdēs saule, debesīs mākoņu netrūks, tie plašā teritorijā atnesīs snigšanu, vietām rietumos nokrišņi būs stiprāki, naktī spēkā būs dzeltenās pakāpes brīdinājums, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Cauru dienu dominēs lēns vējš, un termometra stabiņš nakts stundās noslīdēs līdz -5…-10 grādu atzīmei, vietām austrumos, kur būs vēl aukstāks – līdz pat -15…-17 grādu atzīmei, tikmēr jūras tuvumā saglabāsies nedaudz siltāks, gaisam atdziestot līdz -2…-7 grādiem. Diennakts gaišajā laikā maksimālā gaisa temperatūra lielākoties būs +1…-3 grādi robežās, valsts austrumos nebūs siltāks par -3…-8 grādiem.

Tāpat sinoptiķi norāda, ka arī darba nedēļas beigās virs Latvijas teritorijas dominēs aukstāka gaisa masa, līdz ar to negatīva gaisa temperatūra lielākajā valsts daļā ir gaidāma gan diennakts tumšajās, gan arī gaišajās stundās. Termometra stabiņš dienās daudzviet pieturēsies -2…-8 grādu robežā, bet naktīs vietām tas var sasniegt pat -18 grādu atzīmi. Nokrišņu kopumā būs mazāk, kā arī būtiska vēja pastiprināšanās nav gaidāma.

Prognozes par laika apstākļiem jaunnedēļ vēl ir mainīgas. Aktuālākā informācija liecina, ka nedēļas sākumā laikapstākļi būs mierīgi un lielākajā valsts daļā saglabāsies sals.

Lasiet arī: “Es esmu aģents, miera aģents,” EP debatēs saka Ždanoka

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas