Saskaņu vada trīs līdzpriekšsēdētāji, Urbanovičs paiet malā

Pēc neveiksmes Saeimas vēlēšanās partijas Saskaņa vadība ir uzticēta trīs līdzpriekšsēdētājiem, šajos amatos sestdien, 28.janvārī, kongresā ievēlot ilggadējo partijas līderi, Eiropas Parlamenta deputātu Nilu Ušakovu, bijušo Saeimas deputāti Regīnu Ločmeli un Rīgas domnieku Andri Morozovu.

Visi trīs kandidāti uz partijas valdes vadītāja amatu sevi kongresā pieteica kā viena komanda. Partijas Rīgas nodaļa sākotnēji šajā komandā Morozova vietā piedāvāja ilggadējo Saskaņas līderi Jāni Urbanoviču. Taču viņš pameta partijas vadību, uzņemoties atbildību par zaudējumu pēdējās vēlēšanās, kurās Saskaņa palika bez vietām parlamentā.

Rēķinot derīgās zīmes, par Ušakovu, Ločmeli un Morozovu nobalsoja 63 kongresa delegāti, savukārt cits līdzpriekšsēdētāja amata kandidāts Igors Pimenovs saņēma 27 balsis.

Pirms kongresa pretenzijas uz partijas vadīšanu bija pieteicis arī Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, taču saņēma nopēlumu par savu politiskā redzējuma izklāstu. Tā rezultātā viņš paziņoja, ka uz kongresu nedosies un aicināja arī citus partijas biedrus to boikotēt.

Reģionālais politiķis gan solīja turpināt aktīvu darbību partijā.

Līdz ar Bartaševiču aicinājumu boikotēt Saskaņas kongresu bija parakstījušas arī partijas Rēzeknes novada organizācijas vadītāja Jekaterina Ivanova un Ludzas novada organizācijas vadītāja Jevgenija Kušča, tomēr uz kongresu ieradās pietiekams delegātu skaits, lai tas būtu lemptspējīgs. Savukārt Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš pāris dienas pirms kongresa paziņoja, ka izstājas no Saskaņas un dibināšot jaunu reģionālo politisko spēku.

Lasiet arī: Urbanovičs «vēl veiksmi» Elksniņam; politologs: Saskaņa paliek ar Latvijas valsti

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas