Vairāk nekā 1000 bezbailīgu flamingu nolaižas Ukrainas kara zonā

Nedēļas nogalē nacionālais dabas parks Melnās jūras piekrastē uzņēma vairāk nekā 1 000 rozā flamingus. Flamingo uz valsti, kas pēdējos 18 mēnešus ir pavadījusi, cīnoties ar Krievijas raķetēm, bumbām un droniem, atnesa patīkamu toņa maiņu, raksta Politico.

“Kā informē mūsu zinātnieks, ieradās 1 114 rozā flamingo. Līdz šim tas ir lielākais šo putnu skaits, ko zinātnieki ir reģistrējuši parka teritorijā. Gandrīz visi ir pieaugušie, bet ir arī daži mazuļi,” norādīja nacionālais dabas parks savā Facebook ierakstā.

Ierakstā teikts, ka daži putni bija marķēti ar baltiem gredzeniem, tāpēc bija grūti noteikt to izcelsmi, taču vienam no flamingiem bijis zils gredzens, kas liecinot par to, ka tas nācis no Itālijas.

Dabas parka pētniecības nodaļas vadītājs Ivans Rusevs norādīja, ka pavasarī daži flamingi migrēja uz Ukrainu, un aptuveni 570 no tiem izvēlējās palikt un ligzdot reģionā, neraugoties uz notiekošo karu. Pēc dabas parka zinātnieku teiktā, šie nesen oktobrī ieceļojušie putni nav tie paši putni, kas ligzdoja vasarā.

Pēc Ivana Ruseva teiktā, Krievijas iebrukuma un Hersonas apgabala okupācijas laikā flamingi atstāja šīs teritorijas un meklēja patvērumu dabas parkā. Viņš apgalvojis, ka, Krievijai turpinot ietekmēt vidi,

flamingi atrada patvērumu Odesā, nosaucot to par “liesmojošu brīnumu”.

Ne viss, kas lido uz Ukrainu, nes nāvi un iznīcību.

Lasiet arī: Ukraina sāk izmantot ATACMS raķetes; Krievijas uzbrukumos Zaporižjā mirušie

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas