Tālruņa numuru 116016 rezervē palīdzībai no vardarbības cietušām sievietēm

Saeima certurtdien, 11.maijā, galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Elektronisko sakaru likumā, kas paredz tālruņa numuru 116016 rezervēt palīdzībai no vardarbības cietušām sievietēm.

Saraksts pakalpojumiem ar sociālo vērtību Satiksmes ministrijas rosinātajos grozījumos tiks papildināts ar numuru 116016. Labklājības ministrija ir noteikta par atbildīgo ministriju šī numura saturisko pakalpojumu nodrošināšanai. Tas tiek rezervēts, lai sniegu iespēju sievietēm, kas cietušas no vardarbības, saņemt palīdzību un atbalstu, informāciju par viņu tiesībām un iespējām tās izmantot un vērsties attiecīgajās organizācijās.

Eiropas Parlamenta un Padomes direktīva paredz ieviest palīdzības tālruni

vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē upuru atbalstam, kam jābūt pieejamam visu gadu 24 stundas diennaktī, septiņas dienas nedēļā un bez maksas.

Atbilstoši Elektronisko sakaru likumā noteiktajam, īsie numuri 116XXX, ko lieto, lai sniegtu ES saskaņotos elektronisko sakaru pakalpojumus ar sociālo vērtību, ir vairāku Latvijas ministriju pārziņā.

Palīdzības dienests pazudušu bērnu meklēšanai (numurs 116000) ir Iekšlietu ministrijas pārziņā, Palīdzības dienests noziegumu upuriem (116006) – Tieslietu ministrijas pārziņā, Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis (116111) Labklājības ministrijas pārziņā, bet Nesteidzamās medicīniskās palīdzības dienests (116117) un Emocionālā atbalsta dienests (116123) – Veselības ministrijas pārziņā.

Lasiet arī: Centrs MARTA cer atmaskot mītus par Stambulas konvenciju

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas