VID lūdzis uzsākt kriminālvajāšanu par «aplokšņu» algu izmaksu aptuveni trīs miljonu eiro apmērā

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde šī gada martā Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nosūtījusi pieprasījumu  par kriminālprocesu pret četrām personām par aplokšņu algu izmaksu vairāk nekā trīs miljonu eiro apmērā, informē VID sabiedrisko attiecību nodaļa. 

VID norāda, ka pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka uzņēmums saimnieciskās darbības laika posmā no 2017.gada janvāra līdz 2019.gada martam izmaksāja darbiniekiem grāmatvedības uzskaitē neuzrādītu darba samaksu 3,7 miljonu eiro apmērā, kā arī ir izvairījies no nodokļu nomaksas aptuveni trīs miljonu eiro apmērā.

Tāpat kriminālprocesa ietvaros uzsākti divi procesi par piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanu juridiskajām personām, kā arī uzlikti seši aresti personu mantai, proti uzņēmumiem piederošajām kapitāldaļām un nekustamajiem īpašumiem.

Kriminālprocess nosūtīts kriminālvajāšanas uzsākšanai pēc noziedzīga nodarījuma pazīmēm, kas paredzētas Krimināllikuma 217.1 pantā un 218.panta otrajā daļā – darba samaksas noteikumu pārkāpšanas un izvairīšanās no nodokļu nomaksas.

VID arī atgādina, ka atbilstoši likumam, neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta  likumā noteiktajā kārtībā.

VID aicina iedzīvotājus ziņot par gadījumiem, kad tiek izmaksātas  «aplokšņu» algas, zvanot uz VID bezmaksas anonīmo uzticības tālruni vai rakstot uz epasta adresi parkapumi@vid.gov.lv.

Lasiet arī: Nodibinājums: Pastāv risks, ka Bunkus slepkavībā apsūdzētie, liks šķēršļus lietas izskatīšanai

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas