VIDEO | Krievijas kodolzemūdene veiksmīgi izmēģina starpkontinentālo raķeti

Krievijas jaunā stratēģiskā kodolzemūdene Imperators Aleksandrs III svētdien, 5.oktobrī, veica veiksmīgu starpkontinentālās ballistiskās raķetes Bulava izmēģinājumu, kura paredzēta vairāku kodolgalviņu nešanai. Raķete tika palaista no zemūdens pozīcijas Baltajā jūrā un trāpīja mērķim tūkstošiem kilometru attālumā Kamčatkas pussalā Krievijas Tālajos Austrumos, tā, atsaucoties uz Krievijas Aizsardzības ministrijas ziņojumu, vēsta Reuters.

Ministrijas paziņojumā teikts, ka veiksmīgais raķetes izmēģinājums iezīmē kodolzemūdenes valsts testu noslēguma posmu un tagad “tiks pieņemts lēmums par kreisera oficiālu iekļaušanu Krievijas flotes sastāvā”.

Saskaņā ar Krievijas avotiem, Reuters raksta, ka Imperators Aleksandrs III ir ceturtais modernizētais Borei-A variants Krievijas 955. projekta Borei klases kodolzemūdenēs, kas NATO pazīstamas arī kā Dolgorukija klase, kura pārstāv Krievijas jaunās paaudzes kodolzemūdenes. Pirmā šīs klases zemūdene bija Jurijs Dolgorukijs, kas tika palaista Aukstā kara beigās. Borei klases zemūdenes ir bruņotas ar 16 Bulava raķetēm, un

vienas 12 metru raķetes darbības rādiuss ir aptuveni 8000 km.

BNN jau ziņoja, ka Vladimirs Putins ceturtdien, 2.oktobrī, atcēla Vispārējā kodolizmēģinājumu aizlieguma līguma ratifikāciju, lai Maskava būtu “uz vienas nots” ar ASV.

Saskaņā ar Reuters, Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs svētdien intervijā paziņoja, ka Krievijas attiecības ar ASV pašlaik ir “nulles līmenī – vai es teiktu, ka zem nulles”. Tomēr viņš norādīja, ka prezidents Putins ir paudis gatavību veidot kontaktu starp Krieviju un ASV.

Saskaņā ar pašreizējiem Krievijas plašsaziņas līdzekļos publiskotajiem plāniem Krievija plāno uzbūvēt desmit līdz 12 Borei klases zemūdenes, kas tiks sadalītas starp Ziemeļu un Klusā okeāna flotes spēkiem.

Lasiet vairāk: Putins atceļ kodolizmēģinājumu aizlieguma līguma ratifikāciju

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas