VIDEO | Vairāk nekā 100 bojāgājušo un 150 ievainoto kāzu ugunsgrēkā Irākā

Irākas ziemeļu Ninīves provincē Karakošā simtiem cilvēku svinēja kāzas, kad otrdien, 26.septembrī, vēlu vakarā notikuma vietā izcēlās ugunsgrēks, ziņo BBC.

Vēl joprojām nav zināms, kāds bija ugunsgrēka iemesls, bet sākotnējie ziņojumi liecina, ka ugunsgrēks varētu būt izcēlies pēc tam, kad bija aizdegušās uguņošanas ierīces. Ugunsnedroši paneļi, pasākuma norises vietā, varēja veicināt strauju liesmu izplatīšanos, kā rezultātā daļa griestu aizdegās un sabruka. Irākas civilās aizsardzības direktorāts valsts ziņu aģentūrai INA minējis, ka

ēkas būvniecībā izmantoti ļoti viegli uzliesmojoši un lēti celtniecības materiāli.

Ninīves gubernatora vietnieks Hasans al Allaks aģentūrai Reuters paziņoja, ka ir apstiprināta 113 cilvēku nāve, savukārt valsts ziņu aģentūra INA ziņoja par vismaz 100 bojāgājušajiem un 150 ievainotajiem. Reģiona gubernators norādījis, ka ievainotie ir nogādāti slimnīcās visā Ninīves reģionā un

ievainoto un mirušo skaitļi vēl, iespējams, var palielināties.

Karakošas galvenajā slimnīcā ieradās daudz cilvēku, lai ziedotu asinis un palīdzētu ievainotajiem. Irākas premjerministrs sociālajos plašsaziņas līdzekļos publicēja paziņojumu, pavēlot amatpersonām mobilizēt visus spēkus, lai sniegtu palīdzību traģiskajā incidentā cietušajiem.

Aculiecinieki stāstīja par sirdiplosošo ainu, kur simtiem cilvēku piedalījās svinībās, kad ēkā izcēlās ugunsgrēks. Imads, kuram izdevās izglābties, stāstīja, ka redzējis, kā no zāles pletās liesmas, daži cilvēki izkļuvuši ārā, kamēr citi palikuši iesprostoti. Ranija, kura guva rokas apdegumus, minēja, ka līgavai un līgavainim lēni dejojot, liesmas sākušas kāpt pa griestiem, līdz visu zāli apņēma liesmas. Haosa dēļ cilvēki bijuši dezorientēti un nespēja atrast izeju.

Lasiet arī: Krievija mēģina atspēkot ziņas par Melnās jūras kara flotes komandiera nāvi

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas