Zelenskis: Ukraiņi atkal spēja izdarīt to, ko daudzi uzskatīja par neiespējamu

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Kijivā iekļuvis ceļu satiksmes negadījumā, taču viņš nav nopietni cietis, tā ceturtdienas, 15.septembra, agrā rītā sociālajā tīklā Facebook paziņoja viņa preses sekretārs Serhijs Nikiforovs, kurš norādīja, ka Zelenska automašīna sadūrās ar privātu transportlīdzekli. 

Pēc negadījuma prezidentu esot pārbaudījis ārsts un nopietni ievainojumi netika konstatēti, bet negadījums tikšot izmeklēts, vēsta ukraiņu medijs The Kyiv Independent.

Ceļu satiksmes negadījums notika pēc tam, kad Zelenskis bija apmeklējis Harkivas atbrīvotā apgabala pilsētu Izjumu. Ukrainas prezidents savā paziņojumā sacīja, ka esot atgūts gandrīz viss apgabals pēc tam, kad tika īstenots pretuzbrukums Krievijas karaspēkam.

«Tā bija vēl nebijusi mūsu karavīru darbība – ukraiņi atkal spēja izdarīt to, ko daudzi uzskatīja par neiespējamu,» sacīja Zelenskis.

Pēc prezidenta vizītes Ukrainas karaspēks atguva vēl 8 000 kvadrātkilometru lielu teritoriju.

Tikmēr Hersonas apgabala militārās pārvaldes vadītājs Jaroslavs Januševičs sacīja, ka valdība pieprasa civiliedzīvotājiem evakuēties no nesen atbrīvotajām pilsētām, jo Krievijas spēki turpina apšaudīt šos rajonus. Pēc Januševiča teiktā, nesen atbrīvotais ciemats Kņazivci ir pilnībā izpostīts un daudzās citās apgabala pilsētās ir līdzīgi postījumi.

Savukārt par Krievijas «īpašās militārās operācijas» Ukrainā seju tika pasludināts Vāgnera grupas finansists Jevgeņijs Prigožins. «Vāgnera grupa» ir privāta militāra kompānija, kas, kā zināms, pieder Krievijas prezidenta Vladimira Putina pietuvinātajam oligarham Jevgēņijam Prigožinam, vēsta Kara izpētes institūts.

Prigožins trešdien, 14.septembrī, savā vervēšanas runā paziņoja, ka Krievijas cietumnieki piedalās karā kopš šī gada 1.jūlija un viņi palīdzēja ieņemt Vuhlehirskas termoelektrocentrāli.

Kāds Krievijas militārais blogeris norādīja, ka Prigožins ievieš «staļinA» metodi, kura ļauj Kremlim izvairīties no pavēles par vispārēju mobilizāciju, kas varētu izraisīt sociālo spriedzi Krievijas sabiedrībā.

Tikmēr viens no Sanktpēterburgas Smolninskas apgabala deputātiem Ņikita Juferevs, kurš 7.septembrī aicināja Putinu apsūdzēt valsts nodevībā, neplāno atkāpties no savas prasības, neskatoties uz to, ka viņam tika piespriests naudas sods un draud cietumsods, ziņo CNN.

ASV senatori iesnieguši divpartiju likumprojektu, lai Krieviju atzītu par terorisma sponsorvalsti. Viens no likumprojekta autoriem, demokrātu senators Ričards Blūmentals (Richard Blumenthal) preses konferencē sacīja, ka šobrīd šis solis ir nepieciešams vairāk kā jebkad, ņemot vērā Krievijas nežēlīgos uzbrukumus Ukrainas civiliedzīvotājiem, vēsta ziņu aģentūra Reuters.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas